marți, 5 decembrie, 2023

Senatorul Dan Marian cere ridicarea restrictiilor din zona Pungesti – UPDATE

Distribuie:

Publicat:

@ Senatorul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a mers la Pungesti sambata, pentru a fi alaturi de locuitorii acestui sat, cat si pentru a discuta despre pozitia consilierilor PDL din comuna

Update:

Duminica, senatorul PDL Dan Marian s-a aflat pentru a treia oara în comuna Pungesti pentru a observa si a se informa la fata locului despre modul în care decurge protestul autorizat împotriva operatiunilor Chevron. Ajuns la fata locului, senatorul Dan Marian a fost bruscat si huiduit de unii protestatari ca urmare a instigarii liderului galeriei de fotbal a Clubului FC Vaslui. Referitor la acest episod, senatorul PDL Dan Marian a declarat urmatoarele: “Eu m-am dus duminica la Pungesti pentru a vedea cu ochii mei cum se desfasoara un protest autorizat împotriva explorarii gazelor de sist. Ca demnitar al statului roman, am apreciat ca trebuie sa vad daca fortele de ordine îsi exercita atributiile legale fara abuzuri sau provocari si daca, la randul lor, cetatenii protesteaza pasnic în zona autorizata. Sunt singurul parlamentar al judetului Vaslui care a fost sa stea de vorba cu oamenii din Pungesti. Din pacate, în urma instigarii liderului galeriei FC Vaslui si a minciunilor spuse de aceasta la porta-voce, am fost huiduit d cativa cetateni care m-au si confundat la un moment dat cu deputatul Dan Bordeianu. De asemenea, am fost bruscat de o femeie, se pare, de loc din Vaslui. In legatura cu acest fapt, ma voi consulta cu avocatul pentru a depune o plangere penala pentru instigare la linsaj public împotriva persoanelor respective, asa cum se poate vedea si din înregistrarile video postate pe site-urile de stiri. In alta ordine de idei, apreciez ca nu este normal ca protestul pasnic al cetatenilor din Pungesti sa fie dezinformat, manipulat si exploatat mediatic de catre presupusi activisti ecologisti cum ar fi cei din galeria de fotbal FC Vaslui. Oamenii au tot dreptul sa protesteze, sa-si exprime îngrijorarile cu privire la mediul înconjurator, autoritatile au obligatia sa intervina pentru a asigura legalitate si informarea corecta si transparenta a cetatenilor, Chevron-ul are obligatia sa actioneze în baza autorizatiilor legale primite de la presedintele PSD Dumitru Buzatu, iar instigatorii la violente, cei care tensioneaza situatia acolo trebuie sa se supuna rigorilor legii. Oricum, oamenii s-au convins ca printre ei sunt si persoane care au cu totul alte scopuri decat interesele comunitatii locale. Multumesc colegilor din Organizatia PDL Pungesti care au fost alaturi de mine în toate deplasarile pe care le-am efectuat la Pungesti. Voi reveni la Pungesti. Ma consider un politician responsabil, nu las precum primarul fugar Mircia Vlasa sau seful PSD Vaslui, mincinosul Dumitru Buzatu, care si-au batut joc de oameni.”

Senatorul Dan Marian, presedintele Partidului Democratic Liberal, organizatia Vaslui, a mers sambata, 18 ianuarie la Pungesti, in locul in care democratia din Romania îsi da ultima suflare. Senatorul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, s-a deplasat in comuna vasluiana pentru a fi alaturi de cetatenii care au marsaluit pe strada cat si pentru a discuta cu liderii aceluiasi partid din comuna, cat si pentru a-i mobiliza, stimula si consilia fata de datoria morala si politica pe care o au fata de cetatenii care la alergeri le-au acordat votul lor.

In sedinta care s-a desfasurat la sediul Organizatiei PDL Pungesti, membrii împreuna cu presedintele organizatiei vasluiene au discutat exclusiv despre abordarea politica a unor teme de interes local, PDL-ul fiind reprezentat in Consiliul Local Pungesti de catre patru consilieri. Acestia i-au relatat senatorului Dan Marian realitatea dura pe care pungestenii o traiesc zi dupa zi si ca acestia sunt” obositi si demoralizati” din cauza luptei inegale pe care au dus-o cu autoritatile locale si fortele de ordine care au instituit masuri excesive de supraveghere a populatiei din comuna. De asemenea, si-au exprimat îngrijorarea cu privire la consecintele pe care operatiunile de explorare si, ulterior, de exploatare a gazelor de sist le-ar putea avea asupra mediului înconjurator, ca nu au niciun fel de garantii din partea autoritatilor statului cu privire la protectia mediului si, nu în ultimul rand, de faptul ca cetatenii comunei Pungesti nu vor beneficia în niciun fel de pe urma acestei activitati economice. Singurul beneficiar pe plan local al Chevron-ului este primarul PSD Mircia Vlasa care si-a concesionat terenurile obtinute într-un mod dubios catre compania americana, aspect investigat de DNA.

PDL ii ajuta pe oamenii din Pungesti

Membrii Organizatiei PDL Pungesti au fost îndemnati sa-I ajute si sa îi consilieze pe cetateni în dorinta lor de a înfiinta o ONG care sa le reprezinte interesele în raport cu autoritatile locale, judetene si centrale si, totodata, sa li se puna la dispozitie, legal, un amplasament în care sa-si continue protestul pasnic pentru interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist în comuna. Cei prezenti la sedinta l-au informat pe presedintele Dan Marian cu privire la faptul ca viceprimarul PNL Stefan Baiera ar fi fost la originea plangerii efectuate de Asociatia Crescatorilor de Animale Pungesti împotriva unor protestatari anti-Chevron. Se pare ca, plangerea penala ar fi fost adusa gata întocmita de colonelul Paul Smantana, Seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, care, împreuna cu subprefectul judetului Andrei Puica, l-ar fi constrans pe viceprimarul penelist sa semneze aceasta plangere.

Adunarea PDL Pungesti, întrunita în data de 18 ianuarie a adoptat în urma discutiilor avute, cinci puncte de maxim interes pentru viitorul apropiat: continuarea demersurilor legate de demiterea primarului Mircia Vlasa; calibrarea actiunilor politice si civice în functie de hotararea Tribunalului Vaslui; mandatarea senatorului Dan Marian sa faca demersurile necesare pentru ridicarea restrictiilor în “zona speciala de siguranta publica” din Pungesti; demararea actiunilor de investigare a incompatibilitatii viceprimarului PNL Stefan Baieru; formarea unei interpelari parlamentare catre ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, avand ca obiect abuzurile fortelor de ordine în comuna Pungesti, precum si implicarea sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmi, colonelul Paul Smantana, în tensionarea conflictului de la Pungesti.

“Abuzurile USL”

Vizita de la Pungesti, cat si discutiile dintre senatorul Dan Marian si consilierii PDL din Consiliul Local s-a finalizat cu un discurs motivant. “Cetatenii din comuna Pungesti trebuie sa-si îndrepte protestele catre cei care i-au mintit, în speta presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, si primarul PSD Mircea Vlasa, care, initial, au fost fermi împotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist, ca mai apoi sa profite de pe urma operatiunilor Chevron în comuna Pungesti.

Nu compania americana Chevron este de vina sau este cauza conflictului din Pungesti, ci minciuna, lipsa de transparenta si abuzurile autoritatilor USL. Conducerea PDL Vaslui îsi reafirma sprijinul fata de protestul pasnic al cetatenilor din comuna Pungesti, încurajeaza constituirea asociatiei de interes comunitar care sa reprezinte interesele lor, precum si preocuparile privind protectia mediului înconjurator, solicita demisia primarului Mircia Vlasa sau continuarea demersurilor legale pentru demiterea acestuia. Totodata, apreciem ca dreptul de proprietate al Chevron trebuie respectat deoarece compania americana a concesionat în mod legal terenul respectiv si a fost autorizata de seful PSD Vaslui Dumitru Buzatu sa demareze operatiunile de explorare în zona. Legea trebuie respectata de toata lumea, de autoritati, de Chevron, dar si de catre protestatarii din Pungesti”, a declarat presedintele PDL Vaslui, senatorul Dan Marian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img