vineri, 29 septembrie, 2023

Senatorul Dan Marian: “Pungesti – judetul Vaslui”, bomba care a explodat in bratele USL

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PDL Vaslui, senatorul Dan Marian, afirma ca era de asteptat ca oamenii sa iasa cu sutele in strada pentru ca USL a mintit electoratul in anul 2012 si dupa ce au folosit gazele de sist in motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu, acum sunt sustinatori aprinsi ai acestor proiecte. 

“Ceea ce s-a intamplat in comuna Pungesti din judetul Vaslui este o lectie pentru intreaga clasa politica romaneasca. De acum inainte, niciun politician, niciun partid politic nu va mai putea prosti electoratul asa cum a procedat USL in 2012. Teapa de mistocar pe care Victor Ponta si USL le-a tras-o romanilor dupa instalarea la putere este o limita peste care nu se poate trece. Este inacceptabil sa vii la ciolanul puterii dupa ce ti-ai trecut o motiune de cenzura impotriva unui guvern pe care l-ai daramat pe motiv ca vinde tara imperialistilor de la Gabriel Resources sau Chevron si, apoi, sa demarezi tocmai proiectele pe care le-ai criticat si batjocorit in fel si chip.

Romanii au iesit sa protesteze pe buna dreptate, de la Bucuresti si pana la Pungestii din judetul nostru. Cum sa nu fie revoltati cand s-au trezit din minciuna USL. Cu un an in urma, presedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu impreuna cu primarul PSD al Barladului Constantin Constantinescu si deputatul PSD Adrian Solomon instigau oamenii la revolta publica, amenintau cu moartea un prim-ministru, se credeau un fel de revolutionari sud-americani hotarati sa administreze o corectie socialista imperialistilor capitalisti. Cand colo, ce sa vezi? Revolutionarii rosii de la Barlad si Vaslui s-au transformat la comanda lui Ponta in sustinatorii Chevronului, dand avize pe banda rulanta pentru operatiuni de explorare a gazelor de sist.

In loc sa informeze oamenii cu privire la ceea ce presupune explorarea si exploatarea gazelor de sist, presedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu a convocat “autoritatile” locale intr-o excursie organizata pe banii Chevronului in Polonia. Excursia a fost condimentata cu tuici, fripturi si sprituri intr-un hotel luxos ca sa priceapa primarii, consilierii locali si functionarii din cadrul serviciilor deconcentrate cum sta treaba cu gazele de sist. La intoarcerea in tara, baronul Buzatu a dat ordin primarilor sa convoace cetatenii la primarii, sa le puna filme cu sonde si sa imparta sepci si tricouri inscriptionate cu “Chevron”. Aceasta a fost campania de informare-educare-constientizare derulata de Buzatu & Company in judetul Vaslui. Si atunci, sa ne mai miram de ce au iesit oamenii cu sutele sa protesteze in Pungesti?

Partidul Democrat Liberal – Filiala Vaslui a propus un moratoriu pentru explorarea gazelor de sist  in judetul nostru pana sunt indeplinite urmatoare conditii de catre autoritati in colaborare cu compania americana Chevron: 1) realizarea unor studii de impact cu experti autorizati, independeti de orice fel de influente politice si economice; 2) aducerea la cunostinta populatiei a rezultatelor studiilor de impact prin campanii publice de informare; 3) realizarea de consultari prin referendumuri organizate in comunitatile locale in care Chevron urmeaza sa demareze operatiuni de explorare (Pungesti, Gagesti, Bacesti); 4) depunerea unei garantii financiare de catre Chevron care, in cazul prejudicierii mediului inconjurator, sa fie executata de statul roman. Toate aceste conditii nu sunt inventate de Filiala PDL Vaslui, ci sunt recomandari ale Parlamentului European pentru statele membre UE, unde urmeaza sa se deruleze proiecte care au un impact major asupra mediului inconjurator.

Protestele cetatenilor din Pungesti – judetul Vaslui nu reprezinta altceva decat bomba care a explodat in bratele USL. Efectele sunt imediate si iremediabile pe termen lung. Baronul Buzatu, presedinte al CJ Vaslui pana in 2016, va plati politic si electoral pentru minciunile, iresponsabilitatea si lasitatea sa. La fel va plati si Ponta. Minciuna are picioare scurte, domnule prim-ministru!

Dan Mihai MARIAN
Senator PDL de Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img