Nutriționistul Elena Sviridova a enumerat cele mai utile alimente în timpul iernii.
Specialistul ne sfătuiește să includem în alimentația noastră pește, deoarece acesta este una dintre principalele surse de acizi grași omega-3. Potrivit nutriționistului, aceștia sunt responsabili de întărirea sistemului imunitar, a pereților vaselor de sânge, a sistemului osos, precum și de protejarea sistemului respirator de infecții.
Sviridova subliniază că Omega-3 protejează împotriva depresiei
„Dacă peștele este plictisitor și vreți să obțineți omega-3, puteți încerca să mâncați nuci, semințe de in, fasole și chia”, spune ea.
Potrivit nutriționistului, este important să includeți în meniul de iarnă legume care cresc sub pământ – în special morcovi, sfeclă și cartofi. Ea a precizat că acestea conțin o cantitate suficientă de vitamina A. Specialistul a adăugat că această compoziție bogată în carbohidrați va oferi organismului nostru suficientă energie. În același timp, ar trebui să aveți grijă cu legumele rădăcinoase și să le combinați cu înțelepciune cu fibre, spune Sviridova.