Sfaturi pentru inceperea propriei afaceri

0
65

Inceperea unei afaceri nu este pentru cei slabi de inima. Este foarte stresanta si practic necesita timp  si atentie. Pe de alta parte, poate fi o experienta personala si profesionala extraordinara. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta in aventura ta antreprenoriala.

1. Descoperiti-va abilitatile Nu toata lumea are tot ce ii trebuie pentru a incepe o afacere, dar asta nu inseamna ca ideea ta nu este geniala. Este posibil sa nu ai anumite caracteristici esentiale pentru a-ti crea propria companie. Inainte de a investi timp sau resurse, evalueaza-te si vezi daca ai abilitatile tipice ale unui antreprenor.

2. Dezvolta o idee. Nu incepe o afacere doar pentru ca ceva este la moda sau pentru ca ai impresia ca marketing-ul iti va oferi bani. Dezvolta un concept de afaceri care iti place. Tine cont si de experienta pe care o ai. Apoi, gandeste-te la un produs sau serviciu care crezi ca va imbunatati viata oamenilor.

3. Dovedeste-ti credibilitatea. Odata ce ai o idee, descopera cum poti sa faci ca ea sa sa devina realitate. Produsul este ceva de care au nevoie oameni sau pe care si-l doresc? Poti face profit din  vanzarea sa? Functioneaza?

4. Scrie un plan de afaceri. Un plan de afaceri solid te va ajuta mult. Va trebui, de asemenea, sa prezinti ideea ta potentialilor investitori. Aceasta ar trebui sa includa o misiune, un rezumat al companiei, mostre ale serviciului sau produsului, o descriere a pietei tinta, proiectii financiare si costul operatiunilor.

5. Identifica piata. Evalueaza piata astfel incat sa vinzi persoanelor care vor  cumpara. Fa o evaluare competitiva.

6. Determina costurile. Fa cercetari suplimentare si afla costurile standard din cadrul industriei. Acest lucru nu numai ca te va ajuta sa gestionezi mai eficient afacerea, ci va oferi informatii valoroase pentru investitori.

7. Stabileste un buget. Odata ce ai stabilit capitalul, afla de cati bani ai nevoie pentru a-ti dezvolta produsul sau serviciul si pentru a crea un plan de marketing.

8. Gaseste investitorii potriviti. Vei avea nevoie de un tip de finantare la inceput, fie ca este vorba despre economii, carti de credit, imprumuturi, capital de risc sau donatii. Gaseste un investitor care iti impartaseste pasiunea, cineva cu care crezi ca poti lucra.

9. Asculta investitorii. Fie ca iti place sau nu, ei vor avea un cuvant de spus cand vine vorba de compania ta. Asculta-le sfatul si sugestiile, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci tot ce spun ei.

10. Este indicat sa ai parte de sprijin. Vei investi o multime de timp si resurse in noua ta afacere. Asigura-te ca familia ta este de acord. Ei trebuie sa fie constienti ca acest proces este plin de provocari din punct de vedere economic si emotional.

11. Determina structura juridica. Determina ce este mai bine pentru tine: sa fii singurul proprietar, sa ai un partener, o societate cu raspundere limitata, o organizatie nonprofit et

12. Alege numele companiei tale. Decide-te cu privire la un nume care se potriveste cu marca ta, apoi verifica daca este disponibil. 

13. Inregistreaza numele companiei tale. Daca numele dorit este disponibil, inregistreaza-l cat mai curand posibil la Registrul Comertului.

14. Profita de resurse fara costuri. Acestea pot fi retelele sociale sau chiar o persoana care iti ofera sfaturi pentru a incepe cu dreptul afacerea. 

15. Ai grija de registrele contabile. Inregistreaza-ti toti banii care intra si ies.

16. Alege locatia corespunzatoare. Alege o locatie care sa corespunda nevoilor afacerii tale, care sa iti ofere o oportunitate de crestere, nivel adecvat de competenta si posibilitatea de a fi aproape de furnizori. De asemenea, trebuie sa fie accesibila clientilor.

17. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la un birou. Daca nu faci profit, nu cauta un spatiu de lucru, poti lucra de acasa. 

18. Fii flexibil. Exista sanse mari ca ideea initiala sa fie modificata. Capacitatea de a te adapta si a schimba ceva pentru a oferi clientului ceea ce doreste va determina daca vei avea succes sau nu.

19. Ia in calcul deschiderea unui magazin. Pentru a ti-l amenaja cum se cuvine, tot ce trebuie sa faci este sa intri pe rafturionline.ro pentru a achizitiona rafturi metalice de tip comercial, de cea mai buna calitate si la un pret exceptional. 

20. Promoveaza-ti afacerea. Odata ce ti-ai creat propria afacere trebuie sa o promovezi. Cum? Facandu-ti cont pe BIGG.ro, platforma de tip B2B (Business to Business) care iti ofera vizibilitate si pozitie in motoarele cautare, iti creste numarul vizitatorilor pe site si te ajuta sa-ti construiesti autoritatea si credibilitatea brandului. Platforma BIGG doreste sa ajute companiile din Romania sa-si promoveze produsele si serviciile. 

Mult succes in afaceri iti dorim!