Singura parte a corpului femeii făcută doar pentru plăcerea sexuală

0
141

Centrul plăcerii feminine a fost ignorat și subestimat prea mult timp, în ciuda faptului că e singurul organ din corp care este dedicat în întregime plăcerii! A fost neglijat atât de oamenii de știință, cât și de partenerii de sex, lucru care trebuie schimbat cât mai rapid!  

De-a lungul istoriei, clitorisul nu a făcut subiectul specialiștilor, informația care a fost publicată sau făcută cunoscută publicului despre el fiind adesea parțială sau incorectă. În anii 1400, un ghid pentru descoperit vrăjitoare susținea că această parte a corpului femeii era „sfârcul Diavolului” și că orice femeie care poseda așa ceva era considerată vrăjitoare. Lucrurile nu s-au îmbunătățit nici mai târziu. La începutul secolului al XX-lea, Freud era convins că abilitatea femeii de-a atinge orgasmul avea la bază maturitatea ei psihologică și că numai doamnele sănătoase mental puteau avea orgasm vaginal.  

Binecunoscutul psihanalist a considerat cuvântul „clitoris” infantil, iar, în anii ’60, termenul a dispărut cu totul din dicționarele vremii. În scrierile antice, era ceva ce inspira teamă, se promova frica de „femeia falică”. Până și în cărțile despre anatomia umană, francezii se exprimau tendențios la privire la el: „clitorisul este disprețul bărbatului”. Iar medicii tratau acest organ feminin cât se putea de cinic, ajungându-se la extirparea acestuia pe cale chirugicală.  

Despre plăcere și orgasm

Este bine de şiut că un clitoris are 8.000 de terminații nervoase, adică dublu față de câte are penisu. Senzația plăcută poate începe la nivelul clitorisului și se poate răspândi pe întreaga suprafață pelviană, unde există 15.000 de terminații nervoase.    

COntinuarea pe clciksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.