Sirop de papadie – o delicatesa care curata sangele si inlatura oboseala ficatului!

0
110

Papadia este regina plantelor medicinale de primavara. Are o putere detoxifianta extraordinara. Datorita faptului ca determina purificarea sangelui de toxine, papadia imbunatateste sanatatea intregului organism.

Este utila pentru persoanele cu ficatul obosit, probleme renale si intestinale, dereglari ale glandelor, circulatie sangelui deficitara.

Ingrediente

300g de flori

1 litru de apa rece

1 kg de zahar brut

o lamaie

Cum se prepara?
Florile se culeg din zone nepoluate, la amiaza, pe vreme insorita. Spalati florile cu apa rece si asezati-le pe un prosop pentru a se zvanta. Lasati-le intr-un loc in care bate soarele, pana se usuca bine. Scoateti cu mana sau taiati cu un cutit, petalele, cat mai aproape de baza verde.

Puneti petalele intr-o cratita si turnati peste ele apa. Puneti vasul pe foc si dupa cateva clocote, opriti focul. Acoperiti cratita cu capacul si lasati papadia la infuzat peste noapte intr-un loc racoros.

A doua zi, strecurati infuzia printr-o sita. Cu dosul unei linguri, presati florile din sita pentru a stoarce tot lichidul.

Turnati infuzia din nou in cratita. Adaugati zaharul si sucul de lamaie si amestecati. Se fierbe la foc, pentru a nu distruge nutrientii, circa o ora si jumatate, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Opriti focul cand lichidul a capatat consistenta unui sirop (care nu se imprastie dupa ce se raceste).

Dupa ce s-a racorit, turnati siropul intr-un borcan de sticla si pastrati-la frigider, inchide ermetic.

Acest sirop minunat se poate consuma ca atare, pe paine, se poate folosi la clatite sau la deserturi. Sau se poate dilua cu apa, ca un sirop de fructe.

Are un gust placut si efecte bune asupra ficatului si sangelui, actionand ca un tonic si depurativ.

In loc de zahar puteti folosi miere, sau 1 parte zahar, 1 parte miere.

Papadia nu este indicata persoanelor care sufera de afectiuni digestive (ulcer gastrita, esofagita de reflux), nici persoanelor alergice la aceasta planta.