miercuri, 27 septembrie, 2023

Situatie disperata în prag de Sarbatori. Vezi ce se întampla cu bolnavii internati într-un spital din Romania

Distribuie:

Publicat:

Spitalul de Urgenta Barlad nu va avea medicamente si materiale sanitare pentru pacientii internati în perioada celor doua saptamani ale Sarbatorilor de Iarna, a constatat Directia de Sanatate Publica Vaslui în urma unui control, exceptie facand doar cei care vor avea nevoie de îngrijiri de urgenta.

Pacientii internati în Spitalul de Urgenta Barlad în intervalul 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014 vor trebui sa-si cumpere medicamentele si materiale sanitare pentru a beneficia de îngrijiri medicale, dupa ce inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui au constatat ca unitatea nu dispune de stocurile necesare pentru perioada respectiva.

Singurii exceptati de aceasta situatie vor fi pacientii care vor ajunge la spital pentru îngrijiri medicale de urgenta, respectiv cei care vor suferi interventii chirurgicale, femeile care vor naste, cei internati în Sectia de Terapie Intensiva, bolnavii prinsi în programele nationale de sanatate si cei care vor ajunge la Compartimentul Primiri Urgente.

“Intr-adevar, la spitalul din Barlad sunt probleme pe care conducerea unitatii spitalicesti trebuie sa le identifice si, evident, sa le rezolve. Pacientii pentru care nu sunt medicamente si materiale sanitare vor trebui sa le cumpere din farmacii, ulterior, în baza bonurilor fiscale, urmand sa-si recupereze banii, situatie permisa de legislatia în vigoare”, a declarat, luni, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit Mediafax, controalele desfasurate de inspectorii DSP Vaslui au fost desfasurate în urma unei adrese transmise în teritoriu de Ministerul Sanatatii, prin care autoritatile sanitare au avut ca sarcina sa evalueze capacitatea spitalelor pentru asigurarea necesarului de medicamente si materiale sanitare în perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014.

Spitalul din Barlad este singurul din cele patru existente în judetul Vaslui care a fost gasit cu probleme din acest punct de vedere de catre inspectorii sanitari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img