SOCANT! Credeai ca sunt naturale? Maslinele sunt pline de E-uri

0
102
Maslinele au ajuns sa faca parte din meniul traditional al romanilor cand vorbim de aperitive, dar prea putini stiu ca „industria alimentara moderna” a bagat in malaxorul sau si acest stravechi aliment. Oferta este extrem de bogata si consumatorii au de unde alege: masline colorate fortat, garnisite cu E-uri, sarate in exces sau scaldate in otet. Denumirile sub care se vinde acest tip de produs nu ofera insa informatiile de baza necesare alegerii in cunostinta, asa ca doar aspectul si gustul dicteaza alegerea.

Piata acestui tip de produs este formata in proportie de 40% din masline colorate artificial. Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi sau blonde cu ajutorul lactatului feros (E585) si gluconatul feros (E579), doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica, releva un studiu realizat in ultima decada a lunii aprilie de catre Asociatia Pro Consumatori (APC) si in cadrul caruia s-au analizat 20 de sortimente de masline comercializate in sistem vrac sau ambalate in recipiente din sticla sau tabla, scrie jurnalul.ro.