Socata, deliciul începutului de vară: Bolile pe care le vindecă

0
111

Socul este un arbust ce poate ajunge la aproximativ 7 metri în înălțime, fiind una dintre cele mai răspândite plante în întreaga Europă.

Utilizarea socului în scopuri medicinale datează încă din Antichitate, iar ceaiul de soc și celebra socată sunt băute de noi toți. Însă, puțini cunoaștem toate proprietățile acestei plante, dar și care sunt florile bune de băut.

Beneficii sănătate soc

Florile de soc ajută la scăderea trigliceridelor din sânge, a zahărului, precum și a nivelului de colesterol.

În plus, socul poate ajuta la combaterea febrei. Mai mult, florile sunt eficiente în tratarea bolilor degenerative și în activarea sistemului imunitar.

Florile de soc se folosesc şi în curele de detoxifiere a organismului și înlăturarea problemelor renale, mai ales în cazul litiazei renale sau a nisipului la rinichi.

În scopuri medicinale, de la soc se folosesc florile, fructele și scoarța, bogate în ulei volatil, tanin, mucilagii, flavonozide, amine, etilamină, vitamina C și vitaminele din complexul B, izobutilamină. Frunzele au acțiune laxativă și sub formă crudă se aplică pe răni, fiind calmante și cicatrizante.

Substanțele conținute de florile acestei plante: bioflavonoizii, colina, acizii grasi omega-3 și omega-6, pectina și taninurile, sunt extrem de benefice pentru sănătate și tratează alergiile, tulburările respiratorii, sinuzita și tusea productiva.

Continuarea pe exquils.ro