Specialistii recomanda: Ceaiul anticancer – Opreste cresterea celulelor canceroase

0
80

Ceai anticancerigen. Utilizarea de ceai este documentata de aproape 5000 de ani, cand era consumat ca si delicatesa de catre aristocratia din China antica. Astazi, este cea mai populara bautura dupa apa, devenind parte din dieta zilnica a aproape doua treimi din populatia planetei.

„Asa cum probabil stiti deja, multe dintre beneficiile aduse sanatatii de catre ceaiului verde au facut ca aceasta bautura sa devina tot mai populara in lumea occidentala a ultimelor decenii. Antioxidantii ceaiului verde si in mod specific EGCg (Epigalocatequin-3gallate-ul) sunt recunoscuti pentru proprietatile lor atat in prevenirea aparitiei celulelor canceroase cat si incetinirea sau oprirea diviziunii lor. Ba chiar, in unele situatii EGCg-ul poate produce si un efect prooxidativ care aduce distrugerea acestora.

Peste 90% dintre cancere sunt cauzate de mediul de viata, iar cel mai important dintre factorii ambientali implicati in geneza si dezvoltarea cancerului – prin prisma expunerii totale a populatiei – este dieta. Insa, pe de cealalta parte, tot dieta ne pune la dispozitie si o multitudine de molecule care au efect anticarcinogenetice dintre care face parte si naceasta EGCg, o minune a naturii. De aceea recomand consumul zilnic de ceai verde de tip matcha”, explica cercet. Dr. Horatiu Albu, master in biologia moleculara, potrivit doctorulzilei.ro.

Continuarea pe exquils.ro