Spectacol astronomic rar în această seară de Martie: Vasluienii pot urmări conjuncția dintre Jupiter și Venus, cunoscută sub numele de „sărut planetar”

0
169

În această seară de Martie, cerul va oferi un spectacol impresionant cu o conjuncție rară între planetele Jupiter și Venus. Evenimentul astronomic va fi vizibil în toată lumea și este cunoscut sub numele de "sărut planetar".

Conjuncția dintre Jupiter și Venus este un fenomen rar care are loc doar o dată la câțiva ani. Cele două planete se apropie una de cealaltă pe cer și par să se atingă, creând un efect optic frumos. În această seară, cele două planete vor fi vizibile foarte aproape unul de celălalt, aproape la fel de strălucitoare ca și steaua Polaris.

Sărutul planetar de astă-seară va fi, de asemenea, un semn al primăverii care vine, deoarece Martie este luna în care echinocțiul de primăvară are loc în emisfera nordică. Această conjuncție astronomică va fi vizibilă pe cer începând cu ora 18:45 și va putea fi observată cu ochiul liber. Nu este nevoie de niciun echipament special pentru a vedea acest eveniment, dar un telescop poate oferi o vedere mai detaliată a planetei Jupiter și a sateliților săi naturali.

Astfel, în această seară, oamenii din întreaga lume pot admira acest spectacol rar al naturii și pot marca începutul primăverii cu acest sarut planetar între Jupiter și Venus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.