Spectacol caritabil, “Festivalul Toamnei”, la Husi-FOTO

0
149

Ploaia,  care a cazut fara incetare zilele acestea, ar fi putut fi un impediment pentru desfasurarea actiunii. Insa ea este dar de la Dumnezeu, e  izvor de viata, speranta, asa ca a mobilizat husenii care au participat la actiunea organizata la sala Primariei municipiului Husi.

Spectacolul caritabil
  “Festivalul Toamnei”, activitatea din 21 noiembrie 2014, face parte din proiectul “Deschide-ti inima!”, proiect interjudetean de initiat de  Gradinita cu Program Prelungit Nr.1 Husi , Gradinita cu P.P. Nr.2 Husi, structura.

In  acest proiect  initiatorul, educ. Bondar Eugenia, a fost  sustinuta  de catre  colaboratorii directi, directorul unitatii, doamna Berica Ecaterina,  educatoarea Botezatu Geta, cadrele didactice din unitate(Gradinita P.P.Nr.2), Gradinita cu P.P. Nr.1, (P.J), cat si din structurile, Gadinita cu P.N. Nr.3  si  Gadinita cu P.N. Nr.5 Husi: Ungureanu Maria, Catanescu Mariana

Catichi Cristina, Tofan Veronica, Andoroi Irina, Catichi Cristina, Baluta Elena, David Viorica, Bahnariu Mariana, Blinda Maria, Bahnari Cristina, Furtuna Florentina, Biciusca Tania, Pricop Luminita , Arhiri Doina, Toma Ilona-Ariadna, Manolea Miluta, Puica Constanta, Zaharia Lorena.

De asemenea, au sustinut  si s-au implicat  in actiune Casa Corpului Didactic Vaslui, prin reprezentantul sau in teritoriu, d-na prof. Gutu Culina, Clubul Kiwanis Husi, club din care fac parte cadre didactice, educatoare, invatatori, profesori  de la gradinite si scoli din oras,precum si parteneri din unitati de invatamant din zona Husi si din judet.

Un important partener, care si-a aratat sustinerea pentru desfasurarea proiectului,  este “Asociatia Parintii de la Gradinita Nr.1 Husi”, ai carei membri,  alaturi de  presedintele  d-l Ciobanu Ginu, au ajutat cadrele didactice in  demersul lor.

Prin spectacolul caritabil,  “Festivalul Toamnei”, s-a urmarit valorizarea tuturor copiilor cu talet artistic, indrumati de cadrele didactice, care, prin contributia lor sa aduca valoare adaugata in beneficiul copiilor fara posibilitati materiale din gradinita. De asemenea , se urmareste ca toti cei din jurul acestora, parinti, copii, care nu au cunoscut ce inseamna “nu avem cu ce”,  sa empatizeze, sa fie toleranti, sa-i accepte, sa se implice voluntar ca  incerce sa aduca lumina pe chipuri.

Pe toata perioada lunii s-au organizat o colecta  de  alimente, imbracaminte si incaltaminte de sezon si rechizite. Acestea sunt distribuite unui  numar de 60 copii. Totodata , de la mic la mare, cu manutele lor, copilasii au pictat,  au lipit cu lipici si multa, multa compasiune, speranta in mai bine, realizand lucrari ce au fost expuse in expozitia cu vanzare organizata in salile de clase si pe holul primariei, in cadrul carora si-au exersat capacitatile de negociere, “vanzand” simbolic  lucrarile catre parintii, cunoscutii ce au ajutat ca urnele sa nu ramana fara continut.

Pe  parcursul spectacolului spectatorii au fost rugati sa isi “deschida sufletele” si sa contribuie voluntar cu o suma, depusa in urne,  pentru copilul bolnav.  In urma numararii banilor din urne  s-a obtinut o suma ce a fost atribuita, la sfarsitul spectacolului,  pentru un caz umanitar, un copil bolnav.

Spectacolul caritabil,  aflat la a III-a editie,   s-a desfasurat intr-un cadru plin de culoare ,  animat de copiii care au dansat, au recitat, si-au aratat talentul de actori, dupa cum reiese din programul consistent al spectacolului.

Organizatorii multumesc din suflet  tuturor cadrelor didactice, parintilor care au contribuit la realizarea spectacolului,  colectei si care si-au adus voluntar  o contributie financiara pentru cazul umanitar.

Prof. Berica Ecaterina, Bondar Eugenia si Botezatu Geta