Strong by Zumba cu Mircea Mocanu la Penitenciarul Vaslui – FOTO

0
101

Profesorul Mircea Mocanu, instructor licențiat de Zumba Fitness, a revenit  Duminică – 22 septembrie, ora 9.30, în Penitenciarul Vaslui  pentru o nouă și atractivă activitate. Acceptând invitația acestei instituții, Mircea a marcat Săptămâna Europeană a Mobilității pe unul dintre terenurile de sport ale unității,  împreună cu 50 de persoane private de libertate  repartizate în regimurile deschis și  semideschis.  

Originar din Huși, instructorul practică Zumba Fitness din anul 2011 având specializări multiple precum: Zumba Kids & Kids Jr, Zumba Toning, Zumba Step, Aqua Zumba și Strong by Zumba.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii a fost lansată la 19 aprilie 2002, la Bruxelles, fiind în prezent susţinută de Direcţia Generală Mobilitate şi Transport a Comisiei Europene. 
Implicarea persoanelor custodiate într-o astfel de activitate are ca efect conștientizarea populației carcerale pentru  formarea unor atitudini  pozitive față de stilul de viață sănătos, prin adoptarea mobilității alternative, respectiv printr-o serie de  exerciții fizice care  presupus energie, ritm, tactică și voință.

Inițiatorii activității apreciază că desfăşurarea unor astfel de acțiuni de educaţie, asistenţă psihologică şi socială cu parteneri din cadrul comunităţii, conduce, pe de o parte la valorificarea oportunităţilor de îmbunătăţire a imaginii de sine, la creşterea încrederii în propria persoană şi în cei din jur, la situaţii noi de învăţare şi de exersare a conduitelor prosociale de către persoanele custodiate, iar pe de altă parte, determină sensibilizarea membrilor societăţii în raport cu problematica reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

Pe parcursul activității au fost subliniate avantajele pe care le aduce activitatea fizică zilnică, moderată, îndrumată și executată corect, chiar și în mediul carceral. Astfel, toate sistemele organismului au de câștigat, respectiv: 
-sistemul nervos : se îmbunătățește capacitatea de concentrare, echilibrul, se reduce stresul, anxietatea și frustrarea;
-sistemul osos : se întăresc oasele și se îmbunătățește puterea musculară și rezistența; articulațiile devin mai flexibile, sunt reduse durerile de spate prin îmbunătățirea mobilității; este redus riscul de osteoporoză și  de fracturi; 
-sistemul circulator : se reduce riscul de îmbolnăvire a inimii și de accident vascular cerebral, se îmbunătațește circulația sângelui, ajută la reducerea tensiunii arteriale crescute și previne apariția hipertensiunii arteriale;
-sistemul digestiv : ajută la controlul apetitului și îmbunătățește digestia și eliminarea deșeurilor;  
-sistemul respirator : se îmbunătățește capacitatea organismului de a folosi oxigenul. 

Pornind de la aceste considerente, conducerea Penitenciarului împreună cu Mircea Mocanu, apreciază că beneficiile pentru sănătate oferite de mișcarea zilnică  au fost promovate  și la Penitenciarul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.