Studiu: Dieta poate fi de vină pentru boala Alzheimer

0
84

Convingerea că demența este rezultatul direct al îmbătrânirii nu este reală, arată studii recente. Având în vedere acest lucru, cercetătorii continuă să descopere mecanismele și factorii de risc care pun bazele stării de bine a creierului.

Recent, s-a descoperit că pacienții cu boala Alzheimer au niveluri ridicate ale unui anumit tip de zahăr în creier și că prezența zahărului poate juca un rol major în riscul de demență.

Studiul, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, a constatat că fructoza ar fi cheia pentru un posibil tratament al bolii Alzheimer. Ea este un tip de zahăr care se găsește în mod natural în fructe, sucuri de fructe, unele legume și miere. Fiind un înducitor natural, fructoza este, de asemenea, o componentă de bază a zahărului de masă și siropului de porumb, care este folosit pentru a aroma multe alimente și băuturi procesate.

Johnson și echipa sa au sugerat că boala Alzheimer este o adaptare dăunătoare a unei căi de supraviețuire evolutivă folosită de animale și de strămoșii noștri îndepărtați în perioadele de penurie.

„Un principiu de bază al vieții este să asigure suficientă hrană, apă și oxigen pentru supraviețuire.Multă atenție s-a concentrat pe răspunsurile acute de supraviețuire la hipoxie și foamete. Cu toate acestea, natura a dezvoltat o modalitate inteligentă de a proteja animalele înainte ca criza să apară efectiv”, au declarat autorii studiului pentru Express.

Continuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.