Într-o zi călduroasă de vară, supa de roşii este o alegere sănătoasă. Uşor de preparat, supa de roşii necesită puţine ingrediente. Mare pasionat de gastronomie, Radu Anton Roman a inclus supa de roşii în reţetele sale.
Reţeta supei de roşii a reputatului gastronom Radu Anton Roman o regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Iată ce nota autorul despre acest preparat: În vipia verii de Bărăgan, supa asta iese din frigider ca o salvare, că altceva decât glaciaţiune fulgerătoare şi interioară nu-ţi trebuie, dacă eşti fleaşcă, singur, în post şi pe asfalt.
Ingrediente:
1 pahar orez
1 ceapă, pătrunjel,
busuioc, sare, piper, pe gustul meseanului
1 morcov
1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă
Mod de preparare:
Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa . După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă.
Gazetar pasionat de gastronomie
Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).