Supă de roşii. Reţeta lui Radu Anton Roman

0
75

Într-o zi călduroasă de vară, supa de roşii este o alegere sănătoasă. Uşor de preparat, supa de roşii necesită puţine ingrediente. Mare pasionat de gastronomie, Radu Anton Roman a inclus supa de roşii în reţetele sale.

Reţeta supei de roşii a reputatului gastronom Radu Anton Roman o regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

 

Iată ce nota autorul despre acest preparat: În vipia verii de Bărăgan, supa asta iese din frigider ca o salvare, că altceva decât glaciaţiune fulgerătoare şi interioară nu-ţi trebuie, dacă eşti fleaşcă, singur, în post şi pe asfalt.   

Ingrediente:

1 pahar orez   

1 ceapă, pătrunjel,

busuioc, sare, piper, pe gustul meseanului   

1 morcov   

1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă

 

Mod de preparare:   

Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa . După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă.

 

Gazetar pasionat de gastronomie

Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

cONTINUAREA PE CLICKSANATATE.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.