Super-alimentul oferit de albine: Efecte uimitoare ale lăptişorul de matcă asupra organismului

0
51

Un produs apicol, 100% natural, cu proprietăţi minune, lăptişorul de matcă a devenit popular în rândul persoanelor interesate de tratamente naturiste şi un stil de viaţă sănătos din întreaga lume.

Într-un stup, matca este regina albinelor, cea care depune ouăle şi dă viaţă coloniei şi foarte important, albina cu cele mai mari dimensiuni şi cea mai lungă viaţă. Deşi ca material genetic regina nu se deosebeşte de albinele lucrătoare, ea ajunge să crească de două ori mai mare decât celelalte albine şi să trăiască între 3 şi 4 ani, uneori chiar şi până la 8, spre diferenţă de lucrătoare care mor după doar două luni. Responsabil pentru aceste calităţi pe care le dobândeşte regina este lăptişorul de matcă, unica hrană pe care o primeşte această albină pe toată durata vieţii.

Efectele lăptişorului de matcă asupra albinelor şi omului

O albină lucrătoare este hrănită cu lăptişor de matcă doar în primele trei zile de viaţă, în stadiul de larvă, pentru a putea căpăta imunitate şi rezistenţă. Dar regina se bucură de un tratament preferenţial cât timp se află în fruntea stupului. Faptul că regina nu doar supravieţuieşte ci şi capătă abilităţi deosebite, demonstrează că lăptişorul de matcă este un aliment complet pentru albină care asigură toate substanţele necesare dezvoltării ei.

Continaurea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.