Superalimentul despre care vorbeste toata lumea

0
84

Numit si „ceaiul verde pe steroizi”, matcha este o pudra de ceai verde din Japonia care ofera chiar mai multe beneficii decat infuzia de ceai. „Cand consumi ceai matcha, ingerezi 100% din beneficiile nutritionale ale intregii frunze si nu doar infuzia ca in cazul altor ceaiuri.” Explica Alissa White, fondatorul matcha.

Pentru a crea matcha, fermierii aburesc si usca frunzele verzi de ceai dupa recoltare. Frunzele sunt sortate dupa grad. In acest stadiu, frunzele devin tencha, precursorul matcha. Pe urma tencha este macinata si devine matcha.

Potrivit Alissei White, matcha este asociata cu longevitatea, prevenirea cancerului si a altor boli, detoxificare si imbunatatirea starii de spirit. S-a recunoscut si ca are un impact benefic asupra reglarii glicemiei, a controlarii colesterolului si sprijina sanatatea inimii. Aceste beneficii deriva din antioxidanti, amino acizi, clorofila si vitaminele A, C si E. Pudra de matcha este superioara ca nutritie fata de infuzia de ceai pentru ca unii nutrienti raman blocati in frunza, care este indepartata odata ce este preparata infuzia.

Cercetarile au demonstrat ca matcha creste metabolismul, previne cancerul, amana imbatranirea prematura si relaxeaza mintea. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica afirma ca matcha creste semnificativ consumul de energie la indivizi, impreuna cu un efect improtant de oxidare a grasimilor. Desi unele dintre aceste efecte au fost atribuite initial continutului de cafeina din ceaiul verde, s-a descoperit ulterior ca efectele ceaiului verde matcha asupra energiei si pierderii in greutate le depasesc pe cele cauzate de cafeina. In plus, s-a descoperit ca matcha poate creste termogeneza (capacitatea corpului de ardere a caloriilor) de la 8 – 10 % pana la 35 – 43 % din consumul zilnic de energie, potrivit ceai-verde-matcha.ro.