Extractul de ginseng, spune medicina traditionala chinezeasca, vindeca atat afectiuni digestive, anemie, insomnii, cat si starea de oboseala, hipoglicemia, bolile inflamatorii articulare, tulburarile de circulatie sangvina, regleaza tensiunea. Mestecata ca atare sau luata sub forma de capsule, stimuleaza activitatea cerebrala si trateaza impotenta.
Substantele continute (vitamine, minerale, acizi si mucilagii) actioneaza asupra tuturor functiilor vitale, sporind capacitatea de aparare a organismului. Ajuta la producerea unor hormoni si stimuleaza productia de interferon. Este cu atat mai puternica si tamaduitoare cu cat este mai batrana. Este la mare pret in bucataria asiatica si mai ales in cea coreeana, sub forma de pudra sau radacina.
Se utilizeaza la prepararea supelor sau, sub forma de pudra, in faina sau orez, pentru a creste valoarea nutritiva. Coreenii servesc felii de ginseng alaturi de legume fierte. Nu este recomandata femeilor insarcinate, pacientilor cu varsta sub 40 de ani, persoanelor care sufera de depresie, anxietate sau boli inflamatorii acute, dar nici hipertensivilor si celor cu imunitate scazuta. Supradozarea provoaca migrene sau impotenta.