Suzeta si suptul degetului – ce efecte pot avea asupra danturii si cum dezvatam copilul de aceste obiceiuri

0
43

Dezvoltarea armonioasă a copilului este influenţată de grija acordată acestuia în primii ani de viaţă. Există însă frecvent situaţii în care alăptarea nu se poate realiza pe cale naturală. În aceste cazuri, pentru alimentarea nou-născutului şi a sugarului, părinţii apelează la utilizarea tetinelor şi a biberoanelor. Acestea trebuie alese în funcţie de anumite criterii şi nu este indicată folosirea lor pe termen lung, deoarece pot duce la diverse tulburări digestive sau afecţiuni dentare.

Tetina şi suzeta – cum le alegem, ce efecte pot avea pe termen lung

Pentru o alegere corectă, trebuie să ţineţi cont de forma tetinei, de natura materialului din care este confecţionată, de vârsta sugarului, de tipul de aliment utilizat şi de viteza de curgere a acestuia prin orificiul tetinei.

Pentru sugarii de până la 2 luni, recomandarea vizează tetina ortodontică, deoarece cauciucul natural permite alungirea acesteia şi adoptarea unei forme asemănătoare cu forma anatomică a sânului mamei.

Suzeta este un alt produs care asigură confortul sugarului, dat fiind faptul că, prin supt, copilul se linişteşte singur.

sursa: exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.