Te dor picioarele? Afla ce boli crunte pot ascunde

0
80

Comune pe cat par la prima vedere, durerile de picioare nu sunt simptome de trecut cu vederea. Da, sigur, ele pot aparea ca urmare a oboselii cauzata de plimbarile lungi sau statul in picioare pentru o perioada lunga dar, in acelasi timp, ele pot fi simptome ale unor afectiuni mai grave, precum bolile vasculare, diabetul sau cancerul.

Hipertensiunea arteriala.

Printre cauzele durerilor de picioare putem remarca cu usurinta problemele cardiovasculare. Una dintre cele mai des intalnite astfel de probleme este hipertensiunea arteriala. Daca observati umflaturi la nivelul talpilor, si ele pot fi un simptom acre alaturi de durere sa indice aceasta problema. Aceste dureri se manifesta in special in timpul noptii, uneori persoanele afectate simtind si arsuri/gadilaturi in varfurile degetelor atat la membrele inferioare cat si cele superioare. Acestea sunt primele simptome. Netratate, problemele vasculare se pot agrava si in timp, bolnavii pot chiar ajunge sa-si piarda picioarele.

Diabetul.

Arsurile si intepaturile de la nivelul degetelor de la picioare pot fi totodata simptome ale diabetului. In cazul acestei afectiuni, zaharul se va acumula in sange, afectand in timp venele de la nivelul picioarelor provocand in cele din urma dureri.

Varicele.

Inflamatii ale venelor, varicele pot fi si ele extrem de dureroase. Acestea se pot trata, durerile ameliora ba chiar vindeca complet. Venele varicoase sunt o problema comuna, peste 25% din femei suferind de aceasta afectiune, care afectand doar venele superficiale nu este deloc periculoasa.

Oboseala.

Nu in ultimul rand, oboseala probabil ca este cea mai comuna dintre cauzele care pot da dureri de picioare. O zi de munca stresanta cu fuga dintr-un loc in altul pe tocuri, se va incheia intr-o seara in care nu va veti ami simti picioarele. In acest caz, tratamentele sunt cat se poate de simple, si constau in cea mai mare masura din bai calde si repaos (odihna). In fine, daca niciuna dintre optiunile de mai sus nu da rezultate, puteti incerca oricand un masaj, pe care-l puteti face singure sau i puteti ruga pe partener sa o faca.

In cazul in care durerile persista mai mult de cateva zile, cel mai bine ar fi sa consultati medicul specialist, singurul in masura sa va ofere explicatii pertinente si tratament la suferinta. Mai mult, daca suspectati una dintre bolile enumerate mai sus, efectele adverse in cazul netratarii pot fi extrem de grave si pot pune in pericol chiar viata.

Fiti de aceea atente intotdeauna la felul durerilor, daca sau nu trec cu ajutorul bailor calde sau a masajului, daca observati schimbari de culoare, schimbari in textura unghiilor, ulceratii la nivelul pielii. In oricare din acest caz, dati fuga imediat la medic, pentru ca sanatatea e mai presus de toate.