A fi ministru de finanţe înseamnă mai mult şi este nevoie să înveţi să comunici, să prezinţi argumente, iar aici am şi eu o problemă, a afirmat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o conferinţă la Academia de Studii Economice.
'Trebuie să fim mai puţin latini şi mai pragmatici, dacă dorim să recuperăm distanţa care ne desparte faţă de cei mai dezvoltaţi. Îmi doresc de la cei care nu trec 'ca gâsca prin apă' prin această facultate – este şi o astfel de situaţie – să nu fie numai riguroşi, dar să înţeleagă spiritul economiei. A fi în zona de finanţe, a fi ministru de Finanţe înseamnă mult mai mult, nu numai la ministerul de Finanţe, ci la tot ceea ce înseamnă economie. Că este zonă publică, privată, este nevoie de a simţi, de a fi conştient, să înveţi să comunici, să prezinţi argumentele, pentru că aici am şi eu o problemă de a justifica, argumenta de fiecare dată anumite idei care uneori par futuriste, greu de înţeles, ca fiind mai simple', a spus Teodorovici.
El a precizat că îşi asumă problema de comunicare a argumentelor, dar vrea să o redreseze pas cu pas.
'E o chestiune pe care mi-o asum şi sper să o redresez pas cu pas, zi cu zi. Nu pas cu pas în sensul acela, ci pas cu pas în sensul temeinic', a spus ministrul Finanţelor Publice.
De asemenea, a mai afirmat că la orice problemă există cel puţin două soluţii, iar cheia este pragmatismul.
"I-am rugat pe colegii mei să-mi facă un mesaj (pentru studenţi – n. r.), o dorinţă faţă de dumneavoastră, doar că vederea de la o anumită vârstă începe uşor să te lase. Doar vederea! Am o rugăminte sau un îndemn, depinde cum doriţi să o percepeţi. Încercaţi ca în tot ceea ce faceţi, în ceea ce înseamnă pregătire, formare, activitatea didactică, indiferent cum o faceţi – rapid, încet, uşor, accelerat, lent, dar constant şi fără întreruperi – să schimbaţi atât cât puteţi din ceea ce este o atitudine de refractare, defensivă şi uneori ostilă a unora dintre semenii noştri. Este cel mai important lucru dacă vrem să capitalizăm lucrurile bune. Oricând, dacă pot fi de folos, uşa mea, care nu există, este deschisă. Am spus de fiecare dată că la orice problemă există cel puţin două soluţii, doar să vrem să fim pragmatici şi să facem diferenţa între noi şi ceilalţi", a precizat Teodorovici. AGERPRES