Toti vecinii au ramas fara cuvinte cand au vazut ce are acest iesean pe acoperis! Cand au aflat ce face acest aparat, acum vor si ei sa si-l cumpere – FOTO, VIDEO

0
258

 Unul dintre programele de succes derulate cu bani de la stat este "Casa Verde" • Beneficiarii din Iasi care au accesat fondurile acestui program sustin ca au fost ajutati • "Platim jumatate la factura acum. Noi suntem multumiti de investitie", sustine unul din iesenii care si-au montat panouri solare pe acoperis • In ultimii 3 ani, sute de ieseni au beneficiat de fondurile alocate acestui program

Iesenii care locuiesc in mediul rural au profitat de banii alocatii programului "Casa Verde" si, dupa ce proiectele lor au fost aprobate la finantare, au primit 6.000 de lei pentru a-si instala panouri solare. Cele mai multe cereri au fost din partea iesenilor care locuiesc in comunele din apropiere de Iasi, precum Tomesti, Aroneanu, Miroslava, Valea Lupului sau Ciurea. In ultimii 3 ani au fost finantate 128 de dosare prin programul "Casa Verde". Cei care au obtinut banii sustin ca, dupa ce si-au instalat panourile solare, costurile la factura la energie electrica s-au injumatatit.

Panoul ce incalzeste apa cu ajutorul soarelui

Unul dintre beneficiarii acestui program este Aurel Barsaniuc, din comuna Aroneanu. Ieseanul sustine ca locuieste cu sotia in mediul rural din anul 2007. Dupa ce a renovat casa si s-au mutat copiii si nepotii la Aroneanu, ieseanul a cautat o metoda sa reduca cheltuielile. Programul "Casa Verde" a fost cel mai potrivit.

"Am auzit din mass-media ca se dau fonduri, am depus documentele, ne-am incadrat din prima cu toate actele de la dosar si am reusit sa obtinem punctajul necesar, astfel ca in 2018 am obtinut aprobarea. M-am adresat AFM-ului la sfarsitul anului 2016, in luna noiembrie, pentru un ajutor de la stat, nerambursabil, in valoare de 6.000 de lei, asa cum se dadea prin programul «Casa Verde». Am vrut sa imi cumpar o instalatie solara necesara pentru incalzirea apei calde. Cererea mea a fost aprobata in anul 2018. A trecut mult timp pana am primit banii, pentru ca atunci s-au schimbat Guvernele, au ramas putini bani pentru acest program si i-au dat celor care aveau deja proiectele depuse. Instalatia propriu-zisa a fost montata tot in anul 2018, in luna aprilie. Cu ajutorul acestei instalatii reusesc sa am apa calda, pe timp de vara, in general, intre 1 aprilie si 1 noiembrie, pentru ca in aceasta perioada nu ducem lipsa de soare, iar pe perioada iernii, boilerul din aceasta instalatie functioneaza termoelectric. In anul 2019 nu a fost niciodata sa pornim rezistenta termoelectrica din boiler. Incalzirea apei s-a facut pe baza energiei solare", sustine Aurel Barsaniuc.

CONTINUAREA PE BZI.RO