Trucuri prin care poti reduce stresul si dormi mai bine

0
76

Stresul face parte din viata noastra. Ne afecteaza emotional, fizic si comportamental. Un nivel rezonabil de stres poate fi un factor pozitiv care ne ajuta sa ne energizam astfel incat sa ne atingem telurile pe care ni le propunem. Insa, prea mult stres ne tine in tensiune tot timpul, ajungem sa suferim de anxietate si sa nu mai dormim cum trebuie.

Care sunt semnele stresului? Depresia, starea de tensiune permanenta, anzietatea, problemele cu somnul, greselile facute la munca, apatia, si multe altele, potrivit site-ului de stiri medicale webmd.com. daca nivelurile inalte si nedorite de stres nu sunt manageriate cum trebuie sanatatea noastra are de suferit, atat cea fizica, cat si cea psihica. Iata ce putem face pentru a diminua stresul si a avea un somn mai odihnitor peste noapte. Primul pas este sa aflam ce ne cauzeaza stresul. Care este conditia noastra fizica si ce activitati zilnice avem de indeplinit. Avem dureri? Suntem coplesiti la munca? Odata ce am identificat factorul stresor putem face urmatorii pasi pentru a-l diminua. Timpul petrecut cu familia si prietenii este un lucru important care poate combate stresul si perioadele stresante. Impartasirea cu cei dragi a problemelor pe care le avem poate fi de ajutor.

Cum gandim, ce gandim, ce asteptari avem si ce ne spunem mereu noua insine determina felul in care ne simtim si cat de bine putem sa manageriem nivelurile inalte de stres. Putem invata sa schimbam felul nostru de a gandi sau de a ne raporta la perioadele stresante. Gandurile asupra carora trebuie sa ne concentram sunt cele referitoare la felul in care ar trebui sa stea lucrurile si sa ne ferim de generalizari. De pilda, sa nu spunem: toata cariera mea este un esec pentru ca am ratat un termen limita la slujba. Exercitiile fizice sunt de folos pentru ca descarca tensiunea acumulata la nivel muscular, reducand stresul. Sunt indicate a fi practicate cu cel putin doua ore inainte de ora de culcare pentru a permite corpului sa revina la o temperatura propice somnului. Daca suferiti de vreo afectiune medicala sau aveti varsta peste 50 de ani cel mai bine este sa discutati cu medicul curant inainte de inceperea unui program de gimnastica. O dieta sanatoasa fara fast food si zahar rafinat este utila pentru ca altfel alimentele bogate in calorii dar fara valoare nutritionala ne fac sa ne simtim lipsiti de energie si inerti. Asadar, mai putin zahar, cafeina si alcool si pentru un stres mai mic. Un somn adecvat ne face sa trecem mai usor peste stresul zilnic. Atunci cand suntem obositi, suntem mai putin rabdatori si mai artagosi ceea ce creste nervozitatea si stresul. Cei mai multi adulti au nevoie de 7 – 9 ore de somn in fiecare noapte. Practicarea unei bun program de somn si a unor tactici de reducere a stresului imbunatatesc calitatea odihnei. Responsabilitatile prea multe duc la stres si e bine sa le mai si delegam, facand astfel loc timpului liber, absolut necesar.