Tușești cu flegmă chiar dacă e vară? Culoarea mucusului dezvăluie afecțiunile de care ai putea suferi

0
76

O persoană nu produce cantități vizibile de mucus decât dacă este răcită sau are o altă problemă medicală de bază. Ce informații îți transmite culoarea mucusului?

Mucozitățile eliminate în urma tusei pot avea culori diferite, care se traduc în afecțiuni diferite. Ce culoare pot avea acestea și ce afecțiuni ascund afli din articolul pe care ți l-am pregătit azi.

Mucusul galben sau verzui

Dacă atunci când tușești elimini mucus de culoare galben-verzuie, este de obicei un semn că organismul luptă împotriva unei infecții. Culoarea provine de la celulele albe din sânge. La început, e posibil să observi că mucozitățile sunt galbene, după care progresează spre o nuanță verzuie. Schimbarea are loc odată cu accentuarea severității și prelungirea duratei potențialei afecțiuni, potrivit doc.ro.

Concret, mucusul galben poate fi un semn de:

Bronșită

Această afecțiune începe de obicei cu o tuse uscată, urmată de o tuse cu mucus alb sau limpede care, în următoarea perioadă, poate deveni galben-verzui. Acesta este un semn că boala poate evolua de la virală la bacteriană. Tusea poate dura în acest caz până la 90 de zile.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.