Tu stii sa iti hranesti corect copilul?

0
67

A conduce un copil pana la maturitate este, poate, cel mai greu test pe care un adult trebuie sa il treaca in viata. Chiar daca tu vrei sa il transfori intr-un adult sanatos si inteligent nu este de ajuns. Trebuie sa stii cum sa faci asta si sa mai si poti sa o faci. Iata aici cateva reguli care trebuie respectate pentru o evolutie sanatoasa a copilului tau.

1. Puterea exemplului este cea mai mare
Niciodata copilul nu va întelege ca ceva nu este bun pentru el daca pe tine te va vedea facand exact acel lucru.Asadar, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-i oferi copilului exemplul personal. Profesorul Mencinicopschi spune ca gusturile alimentare se formeaza pana la varsta de 10 ani. Dupa, este foarte greu sa le mai educi, plus ca mai intervin si dependentele alimentare.

2. Dulciurile nu sunt bune pentru copii, nici macar cele facute în casa
Pentru ca, la preparare, se foloseste mult zahar si faina alba, care are încarcatura glicemica mare. Produsele cu mult zahar rafinat nu vin cu niciun aport nutritiv pentru copil, doar ca-l îngrasa si, în plus, organismul va consuma din rezervele proprii de vitamine si minerale. Rezultatul: un copil gras si, în acelasi timp, anemic. Adica un viitor adult cu mari probleme de sanatate, nu doar de aspect fizic.

3. Cultiva-i gustul pentru fructe si legume
Fructele sunt extraordinar de gustoase! Prefer oricand un fruct decat o prajiturica si nu, nu pot sa rezist în fata unei ladite de capsuni. Cu siguranta poti gasi fructele care-i plac si copilului tau. Plus ca exista o sumedenie de retete vegane pentru dulciuri, înghetata fa-i-o în casa, shake-ul de asemenea, oricum îti va iesi mai bun decat cel de la Mac. Garantat!

Ciocolata adauga-i-o rasa peste diverse spume si shake-uri sau da-i din cea cu un continut ridicat de cacao, fara adaosuri gen lapte, fructe, jeleuri etc.

4. Scoate-ti din obicei ideea de desert
Este cel mai prost obicei de pe planeta. Dulciurile, ca si fructele de altfel, trebuie consumate ca gustare, la 2 ore distanta de masa.

5. Prepara-i sucurile în casa
stiu ca vei iesi mai scump dar vorbim despre sanatatea copilului tau. si mereu dilueaza-le cu apa plata. Asa cum am spus si în cazul adultilor, acestea trebuie socotite la fel ca orice alt aliment. Doar la apa nu exista nicio restrictie.

6. Obisnuieste-ti copilul sa manance dimineata
Sarirea peste micul dejun este cel mai frecvent obicei nesanatos pentru adultii din ziua de azi si este si cel mai prost. si este doar vina parintilor pentru ca rutina alimentara se educa. Odata ce ti-ai educat organismul ca primeste dimineata materie din care sa-si extraga energie, îti va cere în fiecare zi.

7. Învata-ti copilul de mic sa faca miscare
Daca va creste asa, nu va putea altfel nici ca adult. Nu mai vorbim despre faptul ca vremurile s-au schimbat iar programul zilnic al copilului nu mai înseamna, ca pe vremea noastra, sa se joace în fata blocului. Chiar si cu asa o copilarie, multi au ajuns adulti sedentari. Daca-l lasi sa învete ca statul cu tableta în mana este cea mai buna distractie sau, mai rau, ca e mai important sa fie destept decat sportiv, atunci, ca adult, îi va fi infinit mai greu sa se obisnuiasca sa faca miscare.

8. Cel mai important sfat dintre toate
Informeaza-te! Viata copilului tau depinde de asta. Cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa citesti si sa alegi specialistii în care ai încredere si sa le urmezi sfaturile, cand vine vorba despre dieta copilului tau.

sursa: andreeasava.ro