”Ucigașul tăcut”: Metodele care te ajută să ții sub control tensiunea arterială

0
58

Hipertensiunea arterială (hipertensiune arterială) este numită „ucigașul tăcut” din motive întemeiate. Adesea, nu are simptome, dar reprezintă un risc major de boli de inimă și accident vascular cerebral. Și aceste boli sunt printre principalele cauze de deces în Statele Unite.

Aproape jumătate dintre adulții din SUA au hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială depinde de cât de mult sânge pompează inima și de cât de multă rezistență există la fluxul de sânge în arterele tale. Cu cât arterele sunt mai înguste, cu atât tensiunea arterială este mai mare.

Tensiunea arterială mai mică de 120/80 mm Hg este considerată normală. Tensiunea arterială care este de 130/80 mm Hg sau mai mare este considerată ridicată, scrie doctorulzilei.ro.

Iată câteva moduri eficiente de a scădea nivelul tensiunii arteriale.

Faceți mai mult exerciții

O meta-analiză a 65 de studii sugerează că exercițiile aerobe și de rezistență pot scădea semnificativ tensiunea arterială, în special la bărbați.

Mergeți 30 de minute zilnic

O plimbare zilnică, va ajuta inima să oxigeneze celulele corpului si să pompeze sângele mai eficient. Cu cât mersul este mai alert, cu atat mai bine. Faceți o pauză de cateva minute în timpul plimbarii și respirați adânc. Respirațiile profunde reduc nivelul hormonilor de stres și vor scădea tensiunea arteriala.

Adaugati in dieta alimente care contin potasiu

Persoanele cu hipertensiune ar trebui să consume mai multe alimente bogate in potasiu, deoarece potasiul este invers proportional cu nivelul tensiunii. Cu cat aportul de potasiu este mai mare, cu atat tensiunea va fi mai mica. Alimente recomandate: roșii, soia, prune uscate sau banane.

Eliminati sarea din dieta

Persoanele cu hipertensiune ar trebui să consume sare cu moderatie. O persoană cu hipertensiune nu ar trebui să consume mai mult de jumătate de linguriță de sare pe zi.
De asemenea ar trebui să renunte la gustările nesănătoase cu un conținut ridicat de sare (biscuiți, chipsuri și arahide sărate) sau alimentele procesate (mezeluri si conserve)