Uleiul benefic pentru sănătatea prostatei și a creierului

0
67

Uleiul de dovleac este obținut prin presare la rece, din semințele de dovleac. Este bogat în nutrienți importanți pentru organism și are beneficii atât pentru sănătatea, cât și pentru frumusețea ta.

Specialiștii au analizat în ultimii ani cu mare atenție impactul pe care consumul de ulei de semințe de dovleac, cunoscut și sub denumirea de ulei de bostan, îl are asupra sănătății, iar studiile de specialitate au confirmat nenumăratele beneficii ale acestui ulei.

Datorită conținutului mare de carotenoizi, dar și de vitamine liposolubile (cele care se dizolvă în grăsimi), uleiul de semințe de dovleac este un ingredient care previne o sumedenie de afecțiuni, dar este de ajutor și în tratarea unor boli, potrivit doc.ro.

Valori nutriționale 2 linguri de ulei de semințe de dovleac (28 grame)

Calorii: 125 kcal

Carbohidrați: 15 g

Proteine: 5 g

Fier: 5% din doza zilnică recomandată

Magneziu: 74 mg, 25% din doza zilnică recomandată

Ar mai trebui precizat și că uleiul de dovleac este bogat în grăsimi bune, dintre care majoritatea provin din acizi grași polinesaturați și mononesaturați. Uleiul din semințe de dovleac este deosebit de bogat în acid linoleic, un tip de acid gras Omega-6 care poate fi asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii și gestionarea zahărului din sânge.

Beneficii ulei de dovleac

Reduce inflamația

Conținutul ridicat de grăsimi nesaturate din uleiul din semințe de dovleac are un impact major asupra inflamației din organism. Inflamația este una dintre principalele cauze ale bolilor frecvente în zilele noastre, iar uleiul de dovleac te poate ajuta să o elimini.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.