Un barbat a reusit, la 8 ani dupa infarct, sa aiba inima unei persoane sanatoase

0
78

Nu e niciodata prea tarziu sa va apucati de sport. Este esential pentru a preveni, dar si pentru a trata unele boli, asa cum sunt cele de inima. Miscarea este cel mai bun medicament, spun medicii. 

Florin Lazarescu a suferit un infarct in urma cu 8 ani. Medicul lui l-a incurajat ca dupa operație sa inceapa sa faca miscare.

„Efort fizic moderat inseamna sa mergi pe jos cel puțin o jumatate de ora cu viteza undeva la 5-6 km pe ora, deci sa mergi mai iute si este demonstrat stiințific ca scade riscul de boala cardiovasculara la jumatate”, explica Gabriel Tatu-Chițoiu, medic cardiolog.

„Nu merg in fiecare zi acelasi numar de kilometri, dar anual cel mai mult am mers 2600, deci am facut distanța Bucuresti-Paris pe jos”, afirma Florin Lazarescu, pacient.

„De cand a adoptat acest stil de viața evoluția lui a fost ca a unei persoane absolut normale, care nu a trecut prin niciun episod cardiovascular”, spune Gabriel Tatu-Chițoiu, medic cardiolog.

Puteți opta si pentru mersul pe banda ori cu bicicleta, dar la intensitate moderata si constanța. In plus, sunt recomandate si antrenamentele pentru rezistența, nu doar cele de tip cardio.

„Fie ca vorbim de antrenamente cu greutați mici, fie de clase de tip pilates si yoga, au rolul de a reechilibra hormonal si metabolic organismul. Avem nevoie de ambele antrenamente pentru a contribui la sanatatea sistemului cardiovascular”, spune Cori Gramescu, antrenor de fitness.

Nu uitați sa mergeți mai intai la medicul cardiolog si sa faceți sport la recomandarea acestuia. sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.