Un politist din Neamt a refuzat o mita uriasa pentru un transport ilegal de lemne. Le-a luat si lemnul, si masina si le-a dat o amenda

0
48

Un politist din Neamt a refuzat o mita URIASA pentru un transport ilegal de lemne. Le-a luat si lemnul, si masina si le-a dat o amenda sa-l tina minte toata viata. Un politist din comuna Stefan cel Mare a fost tentat cu o mita de 3.000 de lei. Pentru acesti bani ar fi trebuit sa inchida ochii la un transport fraudulos de lemne. Inculpatul a pierdul si lemnul, si masina, primind la schimb o amenda usturatoare. Un sofer prins in trafic cu un transport fraudulos de lemne s-a ales cu dosar penal de dare de mita. Asta dupa ce a vrut sa-i unga pe oamenii legii din cadrul Postului de Politie Stefan cel Mare care ar fi trebuit sa inchida ochii la nereguli contra sumei de 3.000 de lei.

Politistii si-au anuntat superiorii despre acest incident, iar in urma actelor de urmarire penala s-a stabilit ca cele reclamate se confirma. In cele din urma, soferul cu pricina a fost deferit justitiei, in sarcina sa fiind retinuta savirsirea infractiunii de dare de mita.

Soferul transporta cu o autoutilitara material lemnos si a fost tras pe dreapta de oamenii legii, la un control de rutina. Soferului i-au fost solicitate documentele de insotire a marfii, iar in prima faza el a sustinut ca nu are astfel de acte. Politistii au verificat in baza de date a transportatorilor de material lemnos si au constatat ca incarcatura nu figura in aplicatia informatica, deci nu exista aviz de insotire a marfii. Imediat dupa acest incident, inculpatul a disparut de la locul faptei, a apelat la masuri disperate si a doua zi a venit la unitatea de politie cu documente de transport si provenienta intocmite ulterior.
„Lucratorii de politie s-au sesizat din oficiu cu privire la savirsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, moment in care barbatul a precizat ca poate oferi o suma de bani pentru a nu se lua masurile legale“, declara la acea vreme Elena Bulgarea, purtator de cuvint al Politiei Neamt. Oamenii legii nu s-au lasat cumparati, au anuntat superiorii, fiind puse la punct detaliile flagrantului.

Atunci cind suspectul s-a intors si a vrut sa-i mituiasca cu 3.000 de lei, in scena au intrat politistii anticoruptie si un procuror de la Parchetul Neamt. In cauza au fost demarate cercetari pentru savirsirii infractiunii de dare de mita, dosarul fiind preluat de procurori, iar politistii au continuat verificarile pentru fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. Mai trebuie adaugat ca la acel moment barbatul a fost sanctionat cu o amenda de 10.000 de lei pentru transport illegal de lemn. A fost dispusa si masura complementara de confiscare a 9,84 mc cherestea rasinoase, dar s-a luat si decizia de indisponibilizare a autoutilitarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.