Ghimbirul este fara indoiala unul dintre cele mai populare condimente. E folosit pentru artrita, afectiuni la stomac si gripe. Ghimbirul poate salva viata daca este preparat intr-un fel aparte, in combinatie cu apa carbogazoasa. Desi ai auzit ca acest tip de apa nu este buna pentru sanatate, de data asta are un rol important. Secretul sta in urmarea in detaliu a instructiunilor ce urmeaza sa le citesti. Amestecul de ghimbir cu suc de lamaie verde, apa carbogazoasa si ghimbir este un remediu pentru cancer pe care foarte putini il stiu.
Ai nevoie de: 200g ghimbir maruntit, 50ml suc de lamaie verde, 50g miere organica, 1/2 cana apa carbogazoasa, 450ml apa filtrata
Preparare: Fierbe apa, apoi adauga ghimbirul. Gateste la foc mic pentru cinci minute si lasa remediul la racit pentru 20 de minute. Intr-un bol separat, prepara siropul. Amesteca jumatate din apa fiarta cu ghimbir cu jumatate de cana de apa carbogazoasa, apoi adauga sucul de lamaie si miere. Amesteca bine, apoi consuma remediul.
Mod de administrare: de cateva ori pe saptamana.
Ghimbirul contine un ingredient activ, un fenol numit 6-gingerol, asociat cel mai des cu procesele anti-inflamatorii. Aceasta este explicatia pentru care persoanele care sufera de osteoartrita sau de artrita reumatoidala isi reduc durerea si chiar isi amelioreaza mersul in urma unui consum regulat de ghimbir proaspat. Studii recente au aratat importanta consumului regulat de ghimbir in cazul persoanelor care sufera de crize de astm. Un amestec comun pe baza de suc de ghimbir si suc de morcovi, consumat inainte de mesele principale, poate ameliora crizele de astm. In fine, consumul de ghimbir sporeste imunitatea organismului. Daca transpirati noaptea, dupa ce ati baut seara ceai de ghimbir, e un semn bun: nu numai ca organismul se detoxifica, dar transpiratia produsa de ghimbir a fost apreciata, de catre specialisti germani, drept benefica in lupta contra microbacteriilor sau stafilococilor exteriori.