Un singur aliment introdus in alimentatia zilnica poate tine colesterolul in frau. Un studiu american realizat pe un esantion de persoane cu risc de diabet spune ca daca in regimul alimentar zilnic sunt incluse si nucile, valorile colesterolului se vor imbunatati.
Cercetatorii de la Universitatea Yale au supus studiului un numar de 112 persoane, pe care le-au impartit in doua grupe. in primul grup, participantii au beneficiat de sfaturi privind nutritia si au urmat un regim sarac in calorii. in celalalt grup, fiecare persoana a consumat ce a dorit, fara a primi vreun sfat.
Apoi, cercetatorii le-au cerut unor persoane alese la intamplare sa consume zilnic, in plus fata de regimul lor, 56 de grame de nuci (336 de calorii). Celelalte persoane nu au mancat nuci timp de sase luni.
Dupa aceasta perioada, cercetatorii au constatat o scadere a colesterolului rau (LDL) si a colesterolului total in cazul persoanelor care consumasera zilnic nuci, se arata in raportul publicat in revista BMJ Open Diabetes Research & Care si preluat de Le Parisien, potrivit site-ul 20minutes.fr.
Desi nucile aduc beneficii organismului, datorita acizilor grasi, vitaminelor si mineralelor pe care le contin, trebuie evitat consumul excesiv, intrucat au multe calorii si ar putea favoriza o crestere in greutate.
Nucile mai contin si o serie de minerale necesare mentinerii sanatatii organismului, precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor esential pentru multe enzime din organism, stimuland activitatea enzimatica a celulelor si imbunatatind metabolismul.