Uleiul de struguri este una dintre cele mai sănătoase alegeri alimentare, atunci când vine vorba despre grăsimi mono și polinesaturate.
Uleiul de semințe de struguri are un gust neutru (nu fructat) și o culoare deschisă. Punctul său relativ ridicat de fum, de 215 grade Celsius îl face astfel o alegere versatilă pentru metode de gătit la temperatură mai ridicată și, datorită aromei sale neutre, poate fi ușor utilizat la coacere sau ca sos pentru salate și paste.
Unele studii sugerează că uleiul de semințe de struguri poate fi aplicat local pentru beneficii pentru piele și păr. În plus, conținutul ridicat de acizi grași mono și polinesaturați îl fac un ulei mai sănătos pentru inimă, în comparație cu cele cu conținut ridicat de grăsimi saturate sau trans, scrie dcmedical.ro. Uleiul de struguri poate face parte dintr-o dietă sănătoasă.
Informații nutriționale despre uleiul de semințe de struguri valabile pentru 1 lingură (15 ml) de ulei de semințe de struguri:
Calorii: 120
Grăsime: 14g
Sodiu: 0mg
Carbohidrați: 0g
Fibră: 0g
Zahar: 0g
Proteine: 0g
Carbohidrați
Chiar dacă strugurii au carbohidrați, singurul macronutrient conținut de uleiul din semințe de struguri sunt grăsimi.