Ursula von der Leyen: ‘Uniunea Europeană vrea să-şi dubleze importurile de gaze din Azerbaidjan în câţiva ani’

0
60

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni un acord cu Azerbaidjanul pentru dublarea 'în câţiva ani' a importurilor de gaze ale UE din această fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, unde efectuează o vizită, relatează AFP.

Bruxellesul caută să diversifice aprovizionarea cu gaze a blocului comunitar pentru a diminua dependenţa UE de gazele ruseşti. Moscova a început deja să reducă livrările către mai multe ţări, iar europenii se tem de o tăiere totală a gazelor ruseşti, ca reacţie la sancţiunile adoptate de către UE împotriva Rusiei ca urmare a invaziei acesteia în Ucraina. În plus, rămâne incertă situaţia legată de Nord Stream, care aprovizionează direct Germania pe sub Marea Baltică – Rusia a oprit gazoductul pentru mentenanţă, dar nu se ştie dacă îl va reporni.

'UE se îndreaptă spre furnizori de energie mai de încredere. Sunt astăzi în Azerbaidjan pentru a semna un nou acord. Obiectivul nostru: dublarea livrărilor de gaze din Azerbaidjan în UE în câţiva ani. Această ţară va fi un partener esenţial pentru securitatea aprovizionării noastre şi pe calea neutralităţii climatice', a scris Ursula von der Leyen într-un mesaj pe Twitter.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.