luni, 2 octombrie, 2023

Vaslui nu conteaza in economia romaneasca

Distribuie:

Publicat:

Companiile inregistrate in Bucuresti genereaza 35% din cifra de afaceri totala a firmelor din Romania si aduna 32% din numarul total de angajati din mediul de business.

Capitala si alte noua judete sunt singurele „centre“ din Romania unde cifra de afaceri a companiilor depaseste 5 miliarde de euro anual (un rezultat cel putin egal cu cifra de afaceri a Petrom – cea mai mare companie locala), in timp ce alte zece judete nu reusesc „sa adune“ un business de 1,5 miliarde de euro (similar cu cifra de afaceri a magazinelor Kaufland), arata o analiza a Ziarului Financiar pe baza datelor de la Registrul Comertului.

Cu o rata a somajului de peste 10%, un salariu mediu net care nu ajunge la 1.400 de lei, cu mai putin de 30.000 de angajati si o cifra de afaceri mai mica de 1,5 mld. euro in companii, judete precum Mehedinti, Teleorman sau Vaslui nu conteaza in economia romaneasca.

Ziarul Financiar a inceput in acest an proiectul editorial „Economia judetelor la raport“, prin care aduce in prim-plan starea economiei la nivel judetean. Pana acum ZF a analizat economiile din Alba, Arad, Arges, Bacau si Bihor, iar in aceasta analiza prezinta harta economiilor locale in functie de cifra de afaceri a companiilor din judet (doar societati comerciale), dar arata si cate companii exista in fiecare judet, cati angajati lucreaza in business, ce salarii sunt in judete si cat este rata somajului.

Citeste continuarea materialului pe www.zf.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img