Productiile de vin din aceasta toamna vor fi reduse cantitativ din cauza secetei, dar superioare din punct de vedere calitativ, a precizat directorul executiv al Directiei pentru Agricultura a Judetului Vaslui. Specialistii sustin ca va creste cantitatea de zahar din struguri, ceea ce va duce la productii de vin de calitate superioara, dar ca producatorii de vin vor inregistra, totusi, anumite pierderi.
“In ultimele saptamani, oadata cu maturarea boabelor, din cauza lipsei precipitatiilor, a crescut cantitatea de zaharuri din struguri, ceea ce va face ca vinul sa fie unul foarte bun. Ar fi fost, insa, nevoie si de apa. Pana la aceasta data, la intitutia noastra au fost raportate 115 hectare de vita-de-vie pentru vin afectate de seceta”, a declarat directorul DAJ Vaslui.
La nivelul judetului Vaslui sunt aproximativ 11.500 de hectare cultivate cu vita-de-vie pentru vin si 144 de hectare cultivate cu struguri de masa.