Veste zdrobitoare pentru patronul de la Casa Vanatorului din Iasi! A facut milioane din cafea si a intrat in politica. A ramas doar cu sotia in varsta de 25 de ani

0
181

• Fostul patron de la Casa Vanatorului risca sa ramana fara pasunea din zona Bucium • Executorii ii vand bunurile la finalul acestui an • A incercat sa faca afaceri cu automatele de cafea • "Este vorba despre o garantie personala pentru firma respectiva. Despre ce teren e vorba? Eu am mai multe terenuri. Nu am legatura cu altii care se numesc Gafita. A fost o greseala in buletin. Trebuia sa fie Agafitei", a declarat Virgil Gafita • Omul de afaceri a facut obiectul unor subiecte de presa legate de finantari europene si contracte cu bancile • Anul trecut, barbatul in varsta de 48 de ani s-a recasatorit cu o tanara in varsta de 25 de ani

 

Un afacerist nemtean, stabilit de mai multi ani in Iasi, a primit o lovitura chiar in preajma sarbatorilor. Virgil Octavian Gafita risca sa ramana fara bunuri dupa ce a contractat un credit de la Banca Comerciala Carpatica SA, dar care nu a mai fost returnat. In consecinta, banca l-a urmarit pentru a-i executa averea.

Pe data de 29 ianuarie 2019, la sediul executorilor judecatoresti Ioan si Lacramioara Mereuta va avea loc o licitatie publica pentru vanzarea unui teren in suprafata de un hectar, situat in extravilanul comunei Barnova, cu destinatia pasune. Pretul de pornire a licitatiei este de 273.000 lei, adica 58.000 euro.

"Invitam pe toti cei care pretind vreun drept asupra imobilului scos la vanzare prin licitatie publica sa anunte executorul judecatoresc inainte de data stabilita pentru vanzare, in caz contrar vor decade din dreptul de a mai formula obiectiuni sau cerere in legatura cu acesta", se arata in anuntul publicat de executorii judecatoresti.

Acestia au urmarit executarea societatii Soft Coffe SRL, unde Gafita apare actionar in perioada unului 2011. Prin societatea Soft Coffe SRL, cu obiect de activitate "comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete", a inregistrat in perioada 2004-2009 o cifra de afaceri de aproape 2 milioane de euro.

Insa, din 2011, afacerile s-au prabusit brusc. Acum, societatea a fost radiata. In societate mai aparea ca asociat Gheorghita Ionescu.

Contactat telefonic, Gafita a precizat ca stie despre actiunea executorilor. "Este vorba despre o garantie personala pentru firma respectiva. Despre ce teren e vorba? Eu am mai multe terenuri. Nu am legatura cu altii care se numesc Gafita. A fost o greseala in buletin. Trebuia sa fie Agafitei", a declarat Virgil Gafita.

Cine este Virgil Gafita

Numele lui Virgil Octavian Gafita apare in mai multe afaceri rasunatoare. Acesta a preluat pentru o perioada de trei ani, in baza unui contract de inchiriere, restaurantul Casa Vanatorului din Copou. Apoi, proprietarul a reziliat contractul. Este membru Lions Club Iasi 2000. A intrat si in viata politica, fiind membru al organizatiei municipale a UNPR Iasi.

In varsta de 48 ani, Gafita s-a recasatorit cu Geanina Nicoleta Sârghe, in varsta de 25 de ani, absolventa a Academiei Navale "Mircea cel Batrân" din Constanta. A fost implicat si in lichidarea unor active ce apartineau afaceristului Danut Prisecariu.

In editiile trecute ale cotidianului BZI, s-a scris despre mai multe afaceri derulate de Gafita. Desi a incasat in conturile pe care le controla sume de ordinul milioanelor de euro de la Uniunea Europeana si de la bancile comerciale, afacerile derulate prin intermediul firmelor Stephani SRL, Stephani Impex SRL si Vog Investment SRL s-au prabusit.

Desi a pagubit bancile comerciale cu sume importante, administratorii acestor societati comerciale au refuzat sa se supuna legislatiei in vigoare si sa predea bunurile care ar trebui sa fie scoase la vanzare, astfel incat sa fie recuperata o parte din datorii. Astfel, desi firma Vog Investment SRL a intrat in insolventa in anul 2009, la nivelul anului 2014, administratorul Virgil Octavian Gafita nu a predat lichidatorului un numar de 7 masini care erau puse garantie pentru un credit in valoare de 400.000 de euro contractat de la BCR in anul 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.