sâmbătă, 25 mai, 2024

VIDEO Vladimir Putin vrea să facă pace între Belarus şi Occident: ‘Suntem gata să contribuim în orice mod posibil dacă va depinde de noi’

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat duminica aceasta că este gata să ajute la soluţionarea crizei migranţilor ilegali de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, a relatat agenţia de presă RIA, care a citat un interviu acordat de liderul de la Kremlin televiziunii de stat, informează Reuters.

"Suntem gata să contribuim în orice mod posibil dacă va depinde de noi. Am aflat din presă ce se întâmplă la graniţa dintre Polonia şi Belarus. Nu am discutat înainte situaţia cu Lukaşenko. Am vorbit cu el de două ori, abia după apariţia crizei. Drept urmare, când auzim declaraţii sau acuzaţii care ne vizează, aş vrea să le spun tuturor: ocupaţi-vă de problemele voastre interne şi nu încercaţi să-i pasaţi cuiva întrebările care ar trebui soluţionate de departamentele voastre", a spus el.

Rusia este un aliat-cheie al Belarusului, despre care Uniunea Europeană afirmă că este responsabilă de transportarea pe calea aerului a mii de migranţi, în marea lor majoritate proveniţi din Orientul Mijlociu, pe care apoi îi obligă să traverseze ilegal graniţa cu Polonia.

Rusia neagă că Moscova sau Minskul ar fi implicate în astfel de acţiuni, aminteşte Reuters, care adaugă că Putin a acuzat Occidentul pentru această criză, făcând aluzie la conflictele din Irak şi Afganistan.

În interviu, Putin a mai declarat că a vorbit de două ori cu preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, de la izbucnirea crizei migranţilor şi a susţinut că iniţial a aflat despre această criză din presă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img