Vinuri romanesti pentru romani si restul lumii!

0
94

Cele mai faimoase vinuri, cele considerate a fi rafinate, elegante, exclusive, sunt de regula din Franta, din Italia, locuri unde productia si consumul de vin are o istorie destul de bogata. Vinul pe taramurile noastre a fost introdus acum aproximativ 3000 de ani, in Dacia de atunci de catre grecii care au colonizat teritoriile de langa Marea Neagra. In Romania avem multa vite de vie, multi producatori de vin, dupa cum poti sa vezi in gama larga de vinuri romanesti de la Vinescu.ro. Vinul este o bautura simbolica, simbol al voiosiei, al bucuriei, este o sursa de inspiratie pentru poeti si compozitori, un deliciu aparte si este la fel de important pentru noi ca si pentru alte popoare. Fie ca e alb sau ca e rosu, dulce, sec, ramane o bautura echilibrata, un simbol al rafinamentului si al elegantei.

Basilescu, Honser, Murfatlar, Cotnari si multe alte nume reprezinta producatori cunoscuti de vinuri romanesti. In ciuda acestui fapt noi nu consumam la fel de mult vin cum te-ai astepta dupa numarul mare de producatori si cantitatea uriasa de vin pe care o produce Romania. La partea de bauturi alcoolice vinul este undeva dupa bere, in general, aici depinde desigur de preferintele fiecaruia, dar daca iesi intr-o seara in oras si te uiti putin pe la terase, nu o sa ramai uimit de numarul de pahare de vin. Iar asocierea bauturii cu mancarea inca nu a prins la noi atat de mult ca la alte natiuni. Asta nu inseamna ca nu avem vinuri romanesti de calitate, vinuri bune, aromate, speciale, ci inseamna ca nu le apreciem cum ar trebui.

Pana la urma cultivarea de vita de vie este o preocupare straveche a strabunilor nostri; getodacii pretuiau vinul in mod deosebit, cultivarea de vita de vie era o activitate principala in gospodariile lor. Aceasta indeletnicire nu a fost uitata nici astazi, cateva dintre numele mai cunoscute ale producatorilor nostri de vin, precum Cotnari, Odobesti sau Tarnave au ajuns si dincolo de granite. Vinul este iubit de multe popoare de pe tot mapamondul, popoare care nu au o productie proprie de vin, daca ei iubesc vinurile romanesti, noi ce sa mai zicem?