Vitamina care ajută la transformarea alimentelor în glucoză: Cum se manifestă carența acesteia

0
111

Vitamina B5, cunoscută și sub denumirea de acid pantotenic, este o vitamină solubilă în apă, care face parte din complexul vitaminelor B. Organismul uman are nevoie de vitamina B5 pentru a sintetiza și metaboliza grăsimile, proteinele, dar și coenzima A.

Denumirea de acid pantotenic provine din cuvântul grecesc „panthoten”, care înseamnă „pretutindeni”. Această denumire face referire la faptul că vitamina B5 se regăsește în aproape orice aliment consumat.
Vitamina B5 este foarte importantă pentru buna funcționare a organismului, fiindcă este utilizată pentru formarea celulelor sângelui, precum și în procesul de obținere a energiei din alimentele consumate, potrivit doc.ro.

Rolul vitaminei B5 în transformarea alimentelor în glucoză

Organismul are nevoie de vitamina B5 pentru a descompune toți nutrienții esențiali precum carbohidrații, grăsimile și proteinele, astfel încât să le transforme în energia necesară celulelor. Așadar, vitamina B5 este esențială, printre altele, pentru sistemul digestiv.

Sintetizarea colesterolului

Totodată, organismul are nevoie de vitamina B5 și pentru sintetizarea colesterolului.

Continuarea pe exquils.ro