Vitaminele care protejează membranele plămânilor și ajută la regenerarea lor

0
134

Plămânii sunt responsabili pentru aprovizionarea cu oxigen a organismului și în eliminarea dioxidului de carbon din sânge. Conform medicilor, sănătatea plămânilor este esențială pentru un organism sănătos.

În esență, este foarte important să avem în vedere susținerea sau redarea vitalității plâmânilor cu ajutorul unor vitamine.

Iar proprietăţile antioxidante ale vitaminei C ajută la arderile obişnuite din celulele plămânilor. Dar ajută şi la regenerarea particulelor de vitamina E care se oxidează din diverse motive. Vitamina E protejează membranele plămânilor. Oxigenul şi dioxidul de carbon sunt schimbate, de stresul oxidativ al fumatului, prafului şi poluării mediului.

Flavonoide şi carotenoide reduc radicalii liberi

Și acizii graşi omega-3 ajută la reducerea unor molecule inflamatorii. Acţionează astmul bronşic și la regenerarea celulelor plămânilor după cicatrici şi depunerea de mucus cauzat de fumat, poluare şi alergii.

Flavonoide şi carotenoide reduc radicalii liberi din mediu, cauzatori de cancer pulmonar şi inhibă producţia de enzime care produc aceşti radicali liberi chiar în corpul nostru.

Ce alimente să consumi?

Citrice, căpşuni, pepene galben, papaya, kale, broccoli, conopidă şi pătrunjel – VITAMINA C.
Legume verzi, ouă, ulei de porumb, ulei de floarea soarelui şi ulei de soia -VITAMINA E.

: Uuleiul de măsline, seminţe.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.