Zece metode pentru a scapa de arsurile solare

0
56

Specialistii recomanda intotdeauna folosirea unei creme de protecţie solara atunci cand ne expunem la soare, insa uneori tot ajungem sa avem arsuri solare, fie ca am uitat sa ne dam cu crema, fie ca nu era prea puternica. Arsurile solare se pot transforma, in cele mai grave cazuri, in umflaturi cu apa si ulterior pielea se decojeste.

1. Soluţii pentru dupa expunerea la soare. Acest tip de soluţii se gasesc in farmacii, dar si in supermarketuri si sunt concepute special pentru a ajuta la vindecarea pielii arse de soare. Este recomandata una pe baza de aloe vera deoarece se stie ca planta are proprietaţi benefice in tratarea pielii.

2. Scade-i temperatura. Foloseste ceva care sa te ajute sa scazi temperatura pielii care a fost expusa la soare si risca sa se transforme in arsura solara sau chiar si in cazul in care deja au aparut.  De exemplu, foloseste o compresa in care pui niste cuburi de gheaţa, apoi aplic-o pe suprafaţa afecta a pielii. Nu este recomandat sa folosesti gheaţa direct pe piele deoarece ţi-o poate afecta si mai rau. În funcţie de cat de grava este arsura, foloseste metoda de mai multe ori.

3. Iaurtul. Metoda este destul de cunoscuta, insa nu exista o explicaţie cu adevarat fondata. Totusi, se pare ca  iartutul are un pH mai mare ceea ce contribuie in repararea pielii.

4. Ceaiul. Dupa ce te-ai bucurat de un ceai rece de vara, foloseste pliculeţul tot rece si aplica-l pe zona afectata a pielii. Datorita acidului tanic pe care il conţine, ceaiul contribuie la scaderea temperaturii din zona pielii afectate.

5. Consuma multe lichide. De obicei, atunci cand suferim de arsuri solare este destul de probabil sa fim si deshidrataţi. asadar, este foarte important sa consumam cavt mai multe lichide, mai ales ţinand cont ca vara eliminam destul de multa apa rpin traspiraţie.

6. Laptele. O compresa imbibata in lapte rece te va ajuta sa ameliorezi arsura solara. Acesta conţine vitamina A si vitamina D, aminoacizi, acid lactic si grasimi, precum si proteine. Toate aceste ingrediente contribuie la regenerarea pielii.

7. Analgezicele. Daca durerea este atat de mare, poţi apela la ibuprofen sau paracetamol. Dar fii foarte atent la toate informaţiile de pe prospect sau intreaba farmacistul. Totusi, daca arsura solara incepe sa prezinte umflaturi sau piele incepe sa se desprinda, ar trebui sa te vada un doctor.

8. Cremele. Cremele bazate pe hidrocortizol contribuie la reducerea senzaţiei de arsura, a celei de mancarime si reduc inflamaţia.

9. Castravetele. Castraveţii conţin antioxidanţi naturali care contribuie la reducerea temperaturii de la nivelul pielii afectate. Desi nu exista dovezi certe ca funcţioneaza datorita acestui lucru, totusi, feliile reci de castravete te ajuta sa reduci temperatura.

10. Vitamina E. Antioxidantul este cunoscut pentru efectul in reducerea inflamaţiilor. Poţi folosi o crema ce conţine vitamina E sau un ulei pentru aplicarea directa pe piele sau ia in mod regulat un supliment pentru a avea o piele cat mai frumoasa. sursa: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.