Zece sfaturi ca să-ți vindeci ficatul la tine acasă

0
124

De ce este important să-ți vindeci ficatul dacă este cazul? Acesta joacă un rol foarte important în organism, îndeplinind zeci de funcții care îți mențin sănătatea și bunăstarea. Printre altele, ficatul filtrează toxinele și celulele moarte și metabolizează grăsimile, carbohidrații și proteinele. Acest organ purifică sângele și depozitează vitaminele esențiale necesare organismului. După cum bine vezi, ficatul îndeplinește o suită de funcții esențiale. Cu siguranță vrei să afli ce poți să faci pentru a proteja acest organ, drept pentru care în articolul de azi te invităm să descoperi câteva trucuri care te vor ajuta în acest scop. Citește în continuare și ia aminte!

10 sfaturi ca să-ți vindeci ficatul

1. Bea ceai de cicoare

Cicoarea este o rădăcină ce a fost utilizată timp de secole pentru a stimula curățarea ficatului. Principalul avantaj al acestui ingredient este abilitatea sa de a purifica sângele și de a optimiza funcția hepatică. Poți folosi acest remediu naturist ca supliment al tratamentelor medicamentoase împotriva calculilor biliari sau a icterului. În plus, ceaiul de cicoare este util pentru a trata constipația și a ameliora durerile de cap. Cel mai bine este să bei acest ceai la micul dejun și după masa principală a zilei.

2. Consumă anghinare ca să-ți vindeci ficatul

Anghinarea reprezintă cea mai bună legumă pentru a trata problemele hepatice. Dacă, de pildă, suferi de ficat gras, este indicat să consumi anghinare în mod regulat. Această legumă reduce nivelul de celule adipoase și regenerează țesuturile,oferind protecție împotriva cirozei. Poți să servești anghinare fierte cu puțin ulei de măsline sau poți bea apa în care le-ai fiert (amestec-o mai întâi cu puțină zeamă de lămâie). Anghinarele nu te vor dezamăgi niciodată!

3. Bea ceai de păpădie și mentă

Un articol publicat în revista Centrul global de vindecare (Global Health Center) susține că ficatul trebuie văzut asemenea unui filtru dintr-un acvariu. Dacă acest dispozitiv este supraîncărcat cu toxine, întregul acvariul se va umple cu substanțe nocive, iar toți peștii se vor îmbolnăvi. Același lucru se poate întâmpla și cu ficatul nostru. Ca să evităm această problemă, trebuie să îl aprovizionăm cu tot ceea ce îi trebuie pentru a putea funcționa în continuare în stare optimă. Un remediu util este un ceai preparat din cinci grame de păpădie și cinci grame de frunze de mentă. Datorită proprietăților lor benefice, aceste plante au abilitatea de a descompune grăsimile din ficat, de a stimula secreția bilei, de a elimina toxinele și de a îmbunătăți digestia. Nu ezita să încerci acest remediu simplu!

4. Spune „da” sucului de sfeclă

Sfecla este o legumă purpurie cu gust delicios. Pe lângă faptul că sfeclele sunt bogate în nutrienți benefici, acestea purifică și fortifică ficatul și îi pot îmbunătăți abilitatea de a se regenera. Prepară-ți un smoothie cu sfeclă și servește această băutură de două sau trei ori pe săptămână. Amestecă smoothie-ul cu un pahar de apă și cu o jumătate de măr, iar organismul tău va avea de câștigat.

5. Consumă usturoi pe stomacul gol

Un cățel de usturoi și un pahar de apă pe stomacul gol ajută organismul să se curețe de toxineîncă de la începutul zilei. Fiind un antibiotic natural, usturoiul este bogat în alicină și seleniu, doi compuși esențiali care fortifică ficatul. Nu ezita să încerci acest truc în fiecare dimineață!

6. Consumă lămâie dacă vrei să-ți vindeci ficatul

Ficatul are nevoie de vitamina C în fiecare zi. Organismul nu poate produce sau sintetiza acest nutrient, drept pentru care nu putem obține vitamina C decât servind alimente care o conțin. În acest scop,o variantă utilă este să bem zeamă de lămâie în fiecare zi. Bea acest lichid combinat cu apă caldă. De asemenea, te sfătuim să adaugi trei grame de bicarbonat de sodiu acestui amestec cel puțin o dată pe săptămână. Datorită proprietăților ingredientelor, vei obține un remediu alcalin numai bun pentru ficatul tău.

7. Bea o cană de ceai alb în fiecare zi

Această băutură naturală este chiar mai bogată în antioxidanți decât ceaiul verde. Achiziționeaz-o de la plafar și asigură-te că este un soi pur, adică cât mai argintiu posibil. Ceaiul alb este benefic atât pentru ficat, cât și pentru starea generală de sănătate. Cu siguranță ai multe de câștigat alegând să consumi această băutură.

8. Consumă armurariu ca să-ți vindeci ficatul

Armurariul îmbunătățește digestia și previne acumularea toxinelor în ficat, promovând eliminarea acestora. Mai mult, această plantă stimulează producția bilei și optimizează funcțiile de bază ale ficatului. Poți achiziționa armurariu din orice plafar sau farmacie. De obicei, îl vei găsi sub formă de capsule sau pliculețe pentru ceai.

9. Consumă mai multe legume verzi

Legumele crucifere, precum broccoli și varza furajeră, nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Te sfătuim să prepari salate bogate cu legume verzi amărui benefice pentru ficat, inclusiv:

Năsturel

Rucolă

Spanac

Andive

Ridichi

Pătrunjel

Gustul amărui arată că toate aceste legume sunt benefice pentru ficat, această aromă indicând prezența unor fitonutrienți cu abilitatea de a curăța organismul de toxine. În plus, legumele enumerate țin sub control nivelul de colesterol, echilibrează hormonii, metabolizează grăsimile și purifică sângele. Nu ezita să le încerci!

10. Fă o plimbare ca să-ți vindeci ficatul

Plimbările zilnice optimizează funcționarea ficatului. Acest obicei oxigenează sângele, îmbunătățește sănătatea cardiacă și promovează eliminarea grăsimilor și a toxinelor. Nu trebuie decât să transpiri puțin, să-ți antrenezi mușchii și să-ți mărești pulsul și vei obține niște beneficii nebănuite. Chiar și ficatul tău va avea de câștigat! Te sfătuim să încerci sfaturile din acest articol chiar azi!

Vivadiva Iasi