Plante care pot determina scaderea glicemiei

0
79

Diabetul poate fi tinut sub control cu ajutorul unei diete corespunzatoare, dar si al unor plante medicinale. Iata cateva legume si fructe care scad glicemia si au efecte benefice pentru diabetici: Afinele au o concentratie scazuta de zahar si le sunt de un real folos persoanelor care sufera de diabet, fiind denumite de catre specialisti „insulina verde”. Afinele se pot consuma proaspete, mai ales vara, cand se coc. In medicina naturista, se folosesc atat frunzele de afine, cat si fructele. Administrare: Tinctura: Se toarna 200 ml de alcool de peste 40 de grade peste o mana de frunze uscate de afin si se lasa recipientul intr-un loc insorit cam 10 zile, vreme in care se agita din cand in cand. La final, preparatul se strecoara, se pune in sticlute inchise la culoare si se iau zilnic cate 50 de picaturi diluate putin in apa. Infuzie: Se toarna o cana cu apa clocotita peste 1 lingura cu frunze uscate de afin. Dupa 10 minute de infuzare, se strecoara si se bea. Doua cani pe zi sunt de ajuns in cazul diabeticilor.

Aloe vera este folosita de mii de ani pentru a trata diverse afectiuni ale pielii, de la arsuri la rani si iritatii, aloe vera nu se dezminte nici in ceea ce priveste scaderea glicemiei. Studiile stiintifice au demonstrat proprietatile hipoglicemice ale plantei si de stimulare a functiei hepatice. Administrare: Gel,sirop: Preparate din aloe vera se gasesc la magazinele cu profil naturist si e de preferat sa le procuri de acolo, ca sa fii sigura de eficienta tratamentului. Se administreaza conform prospectului.

Ceapa: Nelipsita din preparatele bucatariei traditionale romanesti, ceapa este un excelent remediu naturist. Are un continut foarte bogat in vitamine si saruri minerale, esentiale pentru buna functionare a organismului. Administrare: Ceapa proaspata in salate de cruditati. Decoct din foi de ceapa sau ceapa cruda. Se pune la fiert o mana de foi uscate sau o ceapa taiata, dar necuratata, intr-un litru de apa. Se lasa la fiert, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Se strecoara, iar solutia obtinuta se lasa la racit si se consuma cate un pahar in fiecare dimineata, inainte de micul dejun.

Cicoarea: Este o planta cunoscuta pentru faptul ca radacina ei, macinata fin, tine loc de cafea. Este foarte buna pentru favorizarea digestiei si pentru tratarea afectiunilor hepatice, dar si pentru normalizarea glicemiei, in cazul diabeticilor. Administrare: Infuzie: Se pun la infuzat 2 linguri de radacina uscata, maruntita si spalata bine intr-un litru de apa clocotita, cam 10-15 minute. Dupa racire, se bea cate o ceasca inainte de fiecare masa. Decoct de radacina. Se fierbe intr-un litru de apa o mana de radacina de cicoare uscata si maruntita, apoi se lasa la infuzat cam 15 minute. Se bea tot inainte de masa.
 
Schinduful: Este o planta mai putin cunoscuta, desi proprietatile ei terapeutice ar trebui s-o faca nelipsita din casele noastre. Apreciat de catre medicina naturista inca din cele mai vechi timpuri, schinduful e bun nu numai pentru diabetici, dar si pentru femeile care sufera de simptome neplacute ale instalarii menopauzei. In tratamente, se folosesc doar semintele, despre care se stie ca incetinesc absorbtia carbohidratilor si inhiba transportul glucozei. Administrare: Infuzie: Se macina o lingura cu seminte, iar pulberea obtinuta se pune la infuzat intr-o cana cu apa fierbinte. Se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se consuma cu o jumatate de ora inainte de masa. Pentru rezultate eficiente, se beau 2-3 cani cu acest preparat in fiecare zi. Tinctura: Se pun la macerat 2 linguri cu seminte in 400 ml de alcool de 40 de grade si se lasa intr-un loc insorit. Se agita din cand in cand, iar dupa doua saptamani, se filtreaza si se pune in recipiente mai mici. Se iau cate 10 picaturi, de trei ori pe zi.

Usturoiul. Este de departe cel mai bun antiglicemiant natural si nu trebuie sa lipseasca din dieta nici unui diabetic. Componenta careia ii revine rolul de a aduce nivelul zaharului din sange la cote optime este alicina, cea care da si gustul si mirosul specific usturoiului. In plus, limiteaza efectele devastatoare pe care le are diabetul asupra rinichilor, a vaselor de sange, a pielii sau a sanatatii ochilor. Administrare: Tinctura: Se pun la macerat in 200 ml de alcool de 40 de grade cativa catei de usturoi. Dupa doua saptamani, preparatul se filtreaza si se pune in sticlute. Se iau cate 20 de picaturi, de doua ori pe zi. Vin de usturoi. Se piseaza 3-4 catei mari de usturoi si se pun in jumatate de litru de vin alb. Se lasa la macerat o saptamana si se ia cate o lingura pe zi.