Paine cu cartofi si rozmarin, fara framantare: reteta simpla, potrivita si celor cu alergie la gluten

0
81

Pâine cu cartofi și rozmarin la cuptor – un deliciu pe care trebuie să-l încerci! Are un gust minunat, e pufoasă și nu balonează, pentru că este făcută cu făină fără gluten.

Vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru pâine cu cartofi și rozmarin!

Pâine cu cartofi și rozmarin: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

300 grame cartofi

330 mililitri apă

1 linguriță de sare

250 mililitri lapte integral

6 grame drojdie uscată

1 lingură de zahăr

1 linguriță de rozmarin uscat

6 ouă

600 grame făină fără gluten

Mod de preparare:

Curăță cartofii de coajă, taie-i cuburi mari și pune-i la fiert într-o oală cu apă (doar cât să-i acopere) și puțină sare. Fierbe-i până se înmoaie și intră cu ușurință furculița în ei.

După ce s-au fiert cartofii, trage oala deoparte, adaugă 1 linguriță de sare, laptele, drojdia, rozmarinul și zahărul și amestecă bine. Pune amestecul de cartofi și ouăle întregi într-un blender și mixează 30 de secunde, până obții o compoziție cu textura unui piure fin.

Adaugă apoi treptat făina fără gluten și mixează bine până se încorporează în compoziție.

CONTINUAREA PE CSID.RO