marți, 26 septembrie, 2023

Husi:Ioan Nechifor a intrat in vizorul ANI: Invarteala cu bani publici

Distribuie:

Publicat:

Lipindu-se de un contract cu Consiliul Judetean Vaslui in valoare de 1,87 milioane de lei, pe care-l va derula pana in 2015, fostul consilier judetean Ioan Nechifor este acuzat de incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI). Deloc intamplator, dupa ce a prins banosul contract, Nechifor a pus mana pe un teren de 82 de hectare in comuna Vetrisoaia. Inspectorii ANI ar putea cere verificarea averii acestuia.

Ioan Nechifor, administratorul SC Zooprod SRL Husi, firma care se ocupa cu cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si plantelor producatoare de seminte oleaginoase, a incheiat cu Consiliul Judetean (CJ) Vaslui un contract de achizitii publice in valoare de 1.879.528,52 lei (peste 18 miliarde de lei vechi), cu o durata de cinci ani (se deruleaza pana in 2015). Evaluand situatia fostului consilier judetean, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat, joi, ca acesta “s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului de consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Vaslui (30 iunie 2012 – 20 iunie 2013) intrucat nu a reziliat contractul de lucrari incheiat la data de 11 noiembrie 2010 intre CJ Vaslui si societatea al carei administrator unic este Nechifor Ioan si nici nu a demisionat din functia de consilier judetean in termenul legal”.
Deloc intamplator, imediat dupa ce a prins contractul, in perioada 2011-2013, Nechifor a cumparat 83,1 hectare de teren in Vetrisoaia. El a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si i s-a comunicat ca are dreptul de a fi asistat sau reprezentat de un avocat, precum si de a prezenta informatiile pe care le considera necesare. In iunie 2013, consilierul judetean si-a dat demisia.
Pentru ca a fost gasit in stare de incompatibilitate, Nechifor a fost decazut din dreptul de a mai exercita o functie publica in urmatorii trei ani. In plus, ANI poate cere verificarea averii acestuia, care nu e deloc de neglijat. Omul locuieste in Husi, intr-o casa de 336 de mp, are o padure in Botesti care care se intinde pe 11,37 ha, un teren agricol de 7,3 ha in Stanilesti, un teren agricol de 16 ha in Husi si terenurile pe care le-a cumparat in Vetrisoaia.
Desi am incercat de nenumarate ori, Ioan Nechifor nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.

Sursa: Obiectivul de Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img