O planta la crearea careia s-a muncit 12 ani creste deja in Marea Britanie, in ea punandu-si multe sperante cercetatorii. Obtinuta prin altoiri repetate, aceasta abunda in acizi grasi omega 3, vitali pentru organism.
Conform BBC, planta botezata Floarea Ahi a fost deja aprobata in UE si SUA. Este vazuta ca „suplimentul viitorului”, in conditiile in care nu s-a demonstrat ca suplimentele din farmacii, sub forma de pilule, fac intr-adevar bine organismului, noteaza ziare.com.
In plus, planta este o alternativa si pentru consumul de peste, din moment ce multe persoane nu suporta acest tip de carne. Mai mult, in conditiile in care multe specii de pesti sunt in pericol de disparitie sau exista ingrijorarea ca ar contine mercur, Florea Ahi este vazuta ca o adevarata mina de aur.
Datorita faptului ca are gust si miros neutre, va putea fi folosita in sosurile pentru salate, dar si adaugata in smoothie-uri. Pana in prezent se stie ca algele si uleiul de argan mai contin acizi grasi omega 3. Daca in urma recoltarii plantei vor beneficia si animalele crescute in ferme, puii, de exemplu, atunci si carnea sau ouale lor vor fi imbogatite cu acizi grasi omega 3, omul fiind, in cele din urma, beneficiarul.
In prezent, sperantele oamenilor de stiinta se mai leaga de o planta, una modificata genetic, care ar putea oferi aceiasi pretiosi acizi. La baza sta camelina, o planta din familia cruciferelor cu tulpina dreapta, cu flori galbene si cu fructe mici, folosita in industrie pentru semintele ei bogate in ulei, mai ales la fabricarea sapunului (Camelina sativa).