Cei care suferă de diabet pot avea un efect de limitare și aprent restrictiv în ceea ce privește mâncarea. Există unele alimente care ar ajuta la prevenirea și combaterea simptomelor de diabet zaharat.
Iată câteva alimente pe care să le ai în vedere dacă suferi de diabet:
1. Mărul
Chiar dacă merele tind să conțină mai mult zahăr decât alte alimente, acestea pot fi un aliment benefic atunci când vine vorba de diabet. Acest lucru se datorează în primul rând nivelului ridicat de fibre solubile pe care le conține.
Acestea sunt un instrument de combatere a bolilor de inimă și ajută la mențineera sănătății inimii. Fibrele din mere ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, în timp ce încetinesc digestia. Acest lucru este foarte important atunci când vine vorba de diabet zaharat, cheia menținerii sub control este un nivel normal de glicemie.
2. Morcovul
Acesta este o legumă foarte bună de inclus în dietă, dacă suferi de diabet zaharat. Carotenul, care-i dă morcovului culoarea galben și portocaliu, este cheia. Din nou, o modalitate foarte bună de-a preveni bolile de inimă, prin carotenul din morcov, care ajută la reducerea rezistenței la insulină, ceea ce-l face un must-have în planul dietei unui diabetic.
3. Fulgii de ovăz
Amidonul din alimente poate fi nerecomandat celor care suferă de diabet, deoarece are tendința de a afecta foarte mult nivelul de zahăr din sânge. Fulgii de ovăz sunt o modalitate foarte bună de-a obține puțin amidon în dietă, fără efecte negative.
Aceștia sunt bogați în fibre, scad colesterolul și ajută la stabilizarea tensiunii arteriale. În plus, și cel mai important, ajută la reglarea nivelului de glucoză din fluxul de sânge.
4. Spanacul
Spanacul este unul dintre aceste alimente minune, plin de o varietate de beneficii nutriționale. Acesta conține vitamine și minerale precum magneziu și vitaminele B2 și B6, precum zinc și potasiu. Aceste substanțe nutritive pot ajuta la scăderea șanselor de-a dezvolta boli de inimă, și te ajută să ai un organism puternic și sănătos. La fel ca multe alimente, spanacul este bogat în fibre și beta-caroten, ambele ajutând în lupta cu diabetul și cu efectele sale secundare.
5. Afinele
Aceste fructe de pădure mici pot fi de mare ajutor atunci când vine vorba de nutriție. Bogate în vitamina C și flavonoide, afinele sunt benefice pentru sistemul imunitar, te menține sănătoasă și puternică.
Un sistem imunitar bun va ajuta la lupta împotriva infecției sinusurilor, răcelii și virusurilor care pot fi deosebit de frecvente în cazurile de diabet zaharat, deoarece la acesta scade de multe ori sistemul imunitar și te face mai susceptibili la infecții.
6 . Fasolea
Un alt amidon bun, fasolea este o sursă de fibre și proteine. Sunt o alegere sănătoasă pentru diabetici. Fibra ajuta la reglarea zahărului din sânge în timp ce nivelul de proteină hrănește organismul cu substanțele nutritive de care are nevoie. La fel de importante sunt vitaminele și mineralele pe care le conțin, inclusiv fierul, magneziul și potasiul.
7 . Broccoli
Ca și spanacul, această legumă de culoare verde închis este o modalitate foarte bună de a adăuga unele elemente nutritive suplimentare la dietă. La fel ca majoritatea legumelor, broccoli este o sursă de fibre, care, așa cum s-a menționat anterior este excelent pentru persoanele care suferă de diabet.
Reduce nivelul de colesterol și ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, dar și la combaterea simptomelor diabetice. Broccoli este bogat în vitamina C, rapelul sistemului imunitar, și vitamina A , care ajută la menținerea ochilor, oaselor și pielii sănătoase.
sursa: stiri.com.ro