Pielea si sanii se lasa datorita gravitatiei, dar sub influenta altor factori acest proces poate avea loc mai repede sau mai incet, potrivit chirurgului estetician Calin Dobos.
Toate femeile si-au pus cel putin o data intrebarile: De ce se lasa sanii? Trebuie sau nu sa port sutien? Daca fac sport am sanii mai fermi? Ce trebuie sa fac pentru a preveni lasarea sanilor?
Calitatea pielii este un factor decisiv in acest proces de lasare a sanilor, dar si marimea sanilor – cu cat sunt mai grei, cu atat mai repede se vor lasa. De asemenea, sarcina, fluctuatiile de greutate si implanturile mamare influenteaza fermitatea sanilor.
Unul dintre miturile false despre fermitatea sanilor este acela ca acestia ar fi sustinuti de ligamente, nu de piele. „Este un mit fals ideea ca sanii sunt sustinuti de ligamente si ca lasarea lor nu este conditionata de calitatea pielii. De fapt aceste ligamente sunt mult prea slabe, am putea spune rudimentare – adica nu au valoare de sustinere. Totodata lasarea pielii nu poate fi influentata de creme, sport sau tratamente cosmetice”, a explicat chirurgul estetician Calin Dobos pentru agentia Mediafax.
Un alt mit este cel al purtatului sutienului. „Multe romance nu poarta sutien pentru ca exista mitul ca, daca porti sutien, pielea care sustine sanii se slabeste. Nimic mai fals decat asta. Sutienul trebuie purtat pentru ca sustine sanii”, a mai spus medicul.
O alta idee gresita este aceea ca implantul cu silicon va ridica sanul lasat. „Pot spune ca acest lucru nu se intampla niciodata! Daca discutam despre un san mic sau foarte mic, dar cazut usor, se schimba situatia in felul urmator: prin umplerea pielii sanului, acesta capata un aspect placut si uniform, dar privit cu atentie se poate observa ca si acesta este usor lasat. Odata rupta fibra de rezistenta a pielii, aceasta nu se mai reface cu nimic in lume, inca, si drept urmare necesita o excizie (indepartare, n.r.) a excesului de piele care atarna sub areola, ceea ce duce la formarea de cicatrice”, a explicat chirurgul estetician.