PNL VASLUI: Vorbe goale, schimbari ciudate si decizii buimace – asta fac pesedistii, de cand au ajuns la guvernare.

0
76

COMUNICAT DE PRESA
  – Peste cateva zile va incepe noul an scolar si chiar joi, 7 septembrie, in sedinta de Guvern, domnul ministru al Educatiei Nationale, Liviu Pop, anunta ca mai are nevoie de alte 2 luni de zile, pentru ca elevii de clasa a V-a, de exemplu, sa primeasca manuale. Parea foarte sigur pe sine domnia sa, in vara, cand declara public faptul ca, pe 11 septembrie, toate manualele vor fi in posesia elevilor. Aceasta este doar una dintre numeroasele promisiuni desarte, pe care membrii Guvernului PSD le fac, cu o lejeritate, ba chiar si cu un entuziasm, greu de inteles pentru toata lumea. Vorbe goale, schimbari ciudate si decizii buimace – asta fac pesedistii, de cand au ajuns la guvernare.

 – La noi, la Vaslui, de exemplu, am observat aceeasi exaltare cu care PSD-ul declara ca incepe noul an scolar, in conditii “grozave”, spun ei. Pare ca pentru ei nu mai conteaza ca elevii nu au manualele promise sau ca nu mai putin de 304 scoli si gradinite din judet nu au autorizatie sanitara de functionare. Social-democratii din conducerea judetului – Consiliul Judetean Vaslui, respectiv Inspectoratul Scolar, ignora cu nonsalanta faptul ca aceste 304 institutii de invatamant nu au conditii minime de igiena, de functionare, cladirile sunt darapanate, apa se cara cu galeata si toaleta este in spatele scolii. Pesedistii insa se uita doar la scolile si gradinitele modernizate si se lauda ca vor oficia un debut de an scolar extraordinar. Din datele detinute de noi, stim insa ca mai putin de jumatate din unitățile de învățământ (46%) au asigurat combustibilul pentru sezonul rece in totalitate, iar 15% din unitățile de invatamant din judetul Vaslui nu au nicio cantitate de combustibil pe stoc. De asemenea, scoala incepe pentru profesori cu aceleasi nemultumiri salariale, acumulate, de data aceasta, pe fondul unor promisiuni populiste si fara nicio sustinere. Nu trebuie uitati nici cei 710 absolventi de clasa a XII-a, pe care, imediat dupa terminare, in vara acacestui an, i-a preluat Agentia de Somaj Vaslui. In lipsa unor proiecte pentru absorbtia pe piata muncii a tinerilor, un sfert dintre absolventii de liceu din Vaslui s-au mutat la Somaj, in 2017.

 – La Husi am vazut ca primarul Ioan Ciupilan este foarte incantat, intrucat a inaugurat Campusul Colegiului Cuza Voda. Personal, felicit conducerea acestei scoli de prestigiu, pentru toata munca depusa in acesti ani, dar vreau sa ii reamintesc primarului Ioan Ciupilan ca acest obiectiv este o initiativa si un proiect LIBERAL. A fost iniatiat in mandatul primarului PNL de Husi, din perioada 2004 – 2008 si continuat in mandatul lui Ciupilan, doar dupa foarte mari dispute in Consiliu Local, in care consilierii PNL luptau pentru realizarea Campusului (finantat in mare parte din fonduri europene), iar primarul Ciupilan se opunea vehement. Ciupilan afirma atunci ca acest campus va ruina bugetul, va saraci orasul, incercand sa invrajbeasca husenii fata de o asemenea investitie deosebit de utila pentru copiii intregii zone. Marturie in acest sens sta presa vremii, care a consemnat aceste impotriviri ale primarului Ciupilan. Acum vad ca e fericit si a alergat la inaugurare, declarandu-se “mandru” de ceea ce s-a realizat. Si noi, membrii PNL – mai cu seama consilierii locali care au sustinut ferm acest proiect pentru beneficiul copiilor intregii zone Husi, ne bucuram ca s-a dus la bun sfarsit, proiectul initiat si sustinut de consilierii PNL Husi. E foarte important de clarificat acest aspect, “uitat” in mod intentionat de primarul Ciupilan, gata, dupa cum bine se vede, sa se laude cu proiectele altora.

– Dincolo de aceste neajunsuri, pentru rezolvarea carora noi, liberalii, vom depune eforturi, chiar si din postura de partid de opozitie, tin sa felicit cadrele didactice, parintii si elevii care, prin tot efortul lor, fac din invatamantul vasluian, de multe ori, un motiv de mandrie, la nivel national, chiar daca, adesea, conditiile in care isi desfasoara activitatea sunt nedemne de aceste performante. Le doresc tuturor un nou an rodnic, plin de realizari si succes in toata munca lor!   
   
                                                Cu deosebit respect,
                                                           Dr. Nelu Tataru,
                                                           Presedintele PNL Vaslui  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.