Ingrediente:
Pentru aluat:
cca 450 gr faina alba
1 lingurita de sare
1/4 lingurita drojdie de paine
cca 170 ml apa
1/2 lingura faina de porumb
Pentru topping:
1 lingura ulei de masline
1 lingurita mix italian de condimente
1/4 ceapa rosie
3 felii de salam
3 felii de sunca afumata
foarte putin ardei iute (optional)
Mod de preparare:
Cu o noapte inainte, amesteca faina cu drojdia si sarea. Adauga apa si omogenizeaza, apoi framanta si acopera aluatul. Tine-l la temperatura camerei.
A doua zi incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de copt si greseaz-o cu putin spray de gatit. Presara faina de porumb.
Pune putina faina alba pe masa, framanta aluatul, apoi trece cu sucitorul de cateva ori peste el. Pune-l in tava de copt, picura o lingura de masline pe el, aadauga mixul italian, apoi ceapa rosie si salamul. Daca vrei, acum pune si putin ardei iute.
Da la cuptor pentru 15-18 minute sau pana cand se rumeneste painea.